vad betyder siffrorna i en vanlig däckdimension?

vad betyder siffrorna i en vanlig däckdimension?

Sifferserierna på däck ge information om storlek, typ och kapacitet för däcket. Det finns sju deskriptorer: Storleksguide system, bredd, bildförhållande, däck material, diameter av tillämpliga fälgar, belastningsindex och hastighetsklass. Formatet är oftast X # # # /# # X # # /X # #, där ett "X" är en bokstav och "#" är ett nummer

Storleksguide System

Den första bokstaven på däcket är storleken systemet. För amerikanska bilar och lätta lastbilar är det vanligtvis "P" för passagerare metriska. Du kan se ett "T", som står för tillfälligt, på reservhjulet i bagageutrymmet.

Sektionsbredd och proportioner

De tre första siffrorna är bredd av däcket på det bredaste stället i centimeter. De nästa två siffrorna (efter den första snedstrecket) utgör proportionerna. Detta är höjden av däcket som en procentandel av dess bredd.

Material och diameter fälgar

Nästa bokstav (tillval) avser den yttre konstruktionen av däcket. Till exempel, "R" betyder radial. De nästa två siffrorna representerar diametern på fälgar i inches.

Load Index och Hastighet

De sista två siffrorna är belastningsindex, och den sista bokstaven är hastigheten betyg. Dessa talar om hur tung last däcken kan bära och hur snabbt däcken kan resa. Du måste hänvisning belastningsindex och hastighetsklass med ett bord tillgänglig från din lokala däckverkstad, eller från online däcket återförsäljare (se länk nedan till Tire Rack).

Historia

Siffrorna på sidorna av Amerikanska däck är standardiserad av däck och fälg Association of America, som bildades 1903 under ett annat namn och erbjuder en mängd olika publikationer.


Relaterade artiklar


hur man installerar en mustang haka spoiler
hur man installerar en bakre krängningshämmare
hur man installerar flätade rostfritt stål linjer broms
hur du tar bort vinylen brev från ett fordon
Hur dynamometrar arbete?
hur du tar bort färg från en uretan stötfångaren på en korvett
hur man installerar en subwoofer och förstärkare i en Jetta
hur man ljudisolerade en Chrysler PT Cruiser
diy bil underredsmassa
hur du tar bort navigeringen skivan i en 2006 Dodge Durango