hora rubriker monteringsanvisning

hora rubriker monteringsanvisning

Hooker Headers är en av de mest etablerade namnen i huvudet verksamheten. Installera en uppsättning Hooker headers på en bil är en av de mest effektiva sätten att få mer kraft från motorn. Stock grenrör är oftast restriktiva med mindre än optimal avgaser passager. En tubulär header blir förbrukade avgaser från motorn mycket mer effektivt, som låter motorn att producera mer hästkrafter och fungerar mer effektivt. Denna artikel behandlar en översikt över huvud installation som kommer att variera från bil till bil. . Konsultera din bruksanvisning för mer specifika instruktioner

Vad du behöver

För att kunna installera en uppsättning Hooker headers, rekommenderas att du använder en manuell fabrik verkstad till stöd i avlägsnandet av grenrör . Du behöver också en hel Hylsnyckelsats och ratcheting nyckel, öppen skiftnycklar, en momentnyckel, pallbockar och en domkraft. Avfettningsmedel, WD-40 (eller någon typ av penetrerande smörjmedel) och trasor kommer också att vara till hjälp.

Koppla Stock Fördelningslist från avgassystemet

Det första steget för att installera Hooker headers på din bil är att jack upp och placera den ordentligt på pallbockar. Från bilens undersida, leta där grenrören fästa till resten av avgassystemet och skruva isär grenrören med en skiftnyckel. Detta varierar från fordon till fordon, men bör vara förhållandevis enkla. Beroende på typ och år av fordon, kan du behöva koppla en mängd olika komponenter för att möjliggöra borttagning av grenrör, som kan omfatta många konsoler, styrning koppling och andra delar. Det hjälper också att spruta WD-40 eller någon typ av penetrerande smörjmedel på alla bultar som ska bort.

Bort grenrören

Från motorrummet, lokalisera bultar som fäster grenrören till motorn. Det är vanligtvis sex eller åtta bultar per grenrör, beroende på vilken typ av fordon. Du kanske måste ta bort vissa komponenter för att komma åt grenröret bultar, inklusive förgasare, grenrör intag, bränsle komponenter injektion eller tändkablarna. Rådgör med din verkstad för närmare instruktioner. Ta bort grenrören från vardera sidan av motorn.

Installera rubrikerna

Innan du installerar nya rubriker, rengör ytan där rubrikerna montera så det finns inget packningsmaterial, olja eller smuts. Montera den nya packningen. Det kan hjälpa att använda en del tejp för att hålla många på plats medan du installerar rubrikerna. Bolt rubrikerna till motorn och dra åt huvudet bultar och muttrar. Under bilen, bult den nedre delen av rubrikerna till avgassystemet. Vridmoment dessa skruvar och bultar huvudet till 20 25 Nm med en momentnyckel. Ersätta alla de komponenter som togs bort i omvänd ordning för avlägsnande. Efter rubrikerna är installerade, starta motorn och låt den få upp till arbetstemperatur. Stäng av fordonet och kontrollera att skruvarna fortfarande är monterats på rätt sätt.


Relaterade artiklar


hur man målar en gastank
hur till DIY bort en radio från en 2007 Jeep Wrangler
hur färgton fönstren i bilen
vad är fisheye speglar?
hur man bestämmer vilka förstärkare och subwoofer du ska köpa
Ford Expedition radio avlägsnande
hur man väljer takräcken för en Subaru Forester
hur du anpassar 1998 Mitsubishi Eclipse
Hur man använder en Pontiac Montana dvd-spelare
hur du anpassar gamla bilar