interna struktur gas chocker

interna struktur gas chocker

Gas Shock Bakgrund

Även gas chocker har använts i åratal i lastbilstransporter, de är en mycket senare företeelse på konsumentmarknaden. De är mer komplexa och svåra att ingenjör än traditionella fjädrar och stötdämpare, som används för att prissätta dem från marknaden. Gasfjädrar, dock har vissa fördelar som sakta gör dem fastna. De ger den jämnaste rida någon fjädringssystem, och har möjlighet att höja och sänka rida fordonets höjd.

Chocker

En gas suspension har fyra enskilda luft chocker. Varje luft stötdämpare antingen är en gummi påse eller en gummi bar fyllda med luft kallas en strut. När ett hjul går över ett gupp, går kraften från nedslaget från hjulet till stötdämpare. I fråga om bag-typ fjädringssystem, komprimerar kraft påsen och sprider energi. I en strut, är den energi som sprids genom att böja staget.

Control System

Hela gas chock systemet drivs med en luft kompressor kopplad till en reservoar, som innehar en leverans av tryckluft. Behållaren är fäst vid chock på varje hjul med en kopplad till en styrventil. Systemet drivs av en dator, som ständigt övervaka s bilens fjädring. Datorn kan öka eller minska mängden luft i varje stöt för att hjälpa den absorbera ojämnheter i vägen eller anpassa sig till förändrade förutsättningar. I många system kan föraren systemet ökar eller minskar luften i alla fyra stötar samtidigt höjer eller sänker höjd. Detta kan bilen åka lägre för normal landsvägskörning, lyft sedan grunden för grusvägar eller andra svåra terräng.


Relaterade artiklar


Sirius radiosignal problem
hur du lägger till GPS-navigering på din honda
racing coilover fjädrar information
statliga Färgtoning lagar
hur man släppa en 2001 Dodge lastbil
hur man använder mina speglar när dörrarna är borta från min wrangler
vad är en låsning bakre differential för en Toyota?
diy jeep badkar foder
hur man installerar lammskinn klädsel i en Ford Taurus
hur man upptäcker att eluppvärmda stolar är på