installationsanvisningarna för en pionjär stereo i en Cheva lastbil

installationsanvisningarna för en pionjär stereo i en Cheva lastbil

Chevy erbjuder en mängd in-dash mediaspelare för sina bilar och lastbilar. Om du väljer att installera en eftermarknad stereo från Pioneer, det finns rutiner för att följa som garanterar en lyckad installation. Du kan ha en tekniker från en eftermarknad återförsäljare genomför uppgraderingen eller så kan du installera Pioneer enheten själv och spara kostnaden för arbetskraft

Safety First

När manipulera någon komponent som innebär Chevy elsystemet, koppla först den negativa batterikabeln (eller jordkabel). Grundstötningen kabeln är den svarta kabeln som ansluter Chevy batteri till ramen av fordonet. Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa bulten som håller kabeln klämman runt batteriets negativa leda post. Ta bort klämman från elektroden inlägget.

Att få tillgång till Stereo

För att komma åt stereon som ska ersättas av Pioneer enheten först ta bort två paneler från instrumentbrädan av Chevy lastbilen. Den första panelen under rattstången. Det finns två skruvar som finns på båda sidor av rattstången. Ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel, och försiktigt bända panelen gratis med en kåpa verktyget.

Den andra panelen omger stereo däck själv. För att ta bort panelen Öppna askkoppen att avslöja två skruvar. Avlägsna skruvarna med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Ta försiktigt bort panelen med en trimning bända verktyg.

Bakom stereon panelen kan du ta bort de fyra skruvarna som håller enheten fabriken stereon på plats. Skruvarna på varje sida, justeras vertikalt (två och två).

Dra stereoanläggning från instrumentbrädan bara tillräckligt långt för att komma åt Kopplingsanvisningar på baksidan av stereon.

Dra de fyra ledningar grupper för hand, vid foten av kablarna, bortsett från stereo däck. De fyra tråd grupperna är för antenn, förstärkare, högtalare och strömförsörjning. Koppla dem i valfri ordning.

Installera Nya Pioneer Stereo

Sätt in en frontpanel adapter i öppningen kvar av det gamla stereo. Framsidan Adaptern kommer att ge facket accepterar för Pioneer systemenheten. Feed ledningarna genom baksidan av fronten adaptern.

Anslut Chevy kabeldragning till ett kabelnät adapter. Adaptern kommer att ge en enhetlig plattform för att ansluta komponenter till Pioneer stereo däck. Kabelnätet kommer att ha tydligt märkta eller färgkodade försäljningsställen att ansluta till Chevy ledningar och bakom Pioneer stereo. När ledningsnätet är anslutet till nya däck, skjut Pioneer stereo i spåret av frontpanelen adaptern.

Tillbaka kåpa som omger stereon och skruva i skruvarna i askkoppen facket. Byt kåpa under rattstången och skruva in skruvarna på vardera sidan av kolonnen sig.

Färdigställ installationen

Anslut jordning kabeln till den negativa leda inlägget av batteriet. Sätt kabelns klämman runt minuskabeln. Dra åt bulten på klämman med en stjärnskruvmejsel, tills klämman inte kan flyttas runt ledningen efter hand.


Relaterade artiklar


hur man köper dubbar ersättare hjul
Ram Air vs kall luftintaget
inte kalluftsintag körsträcka inverkan gas?
hur man installerar en billet bult över en grill
hur du tar bort headliner i Ford Taurus
hur man kan anpassa coilover
hur du installerar en Sirius antennen på en ford explorer sport trac
hur man installerar en eftermarknad huvudenhet i en Saab
hur du ställer in coilovers
hur man installerar varselljus på en husbil