subwoofer Inkopplingsbeskrivning

subwoofer Inkopplingsbeskrivning

Subwoofers lägga ett lyft för basregistret av en stereoanläggning. Installera ett och ledningar det på rätt sätt kan visa sig vara en svår uppgift. Du kan spara tid och arbete genom att se till att du använder rätt högtalarkabeln för olika typer av input och output pluggar du ser medan kabeldragning en till stereon. Varje stereo setup kan ha så många som tre till fyra olika typer av in-eller utgångar. Att vara rustad för dessa är en viktig del av ledningar alla system

Stereo

De flesta bilstereo har en utgång för extern högtalare och subwoofers. Dra stereon ut från instrumentbrädan och placera dessa på baksidan av enheten. De kan likna ljudutgångarna på baksidan av din DVD-spelare, troligen i de traditionella röda och vita färger, eller ser ut som små hål med klämmor på sidan, liknande det utgångarna din fabrik högtalarna är anslutna till. De kommer att märkas som något som "aux ut" eller "sub out" beroende på märke och modell på din stereo.

Wires

Du kan använda grundläggande ljudkablar för att köra mellan stereon och subwoofern. Se till att du får trådar som är tillräckligt långa för att sträcka bakom instrumentbrädan till den plats du har placerat din förstärkare och sedan från din förstärkare till din subwoofer. Detta omfattar all längd som behövs för att arbeta kring och genom karossen och under mattan. Använd en längd av garn eller billig rep för att få en korrekt mätning.

Även grundläggande ljud trådar kommer att arbeta, investera i specialbyggda högtalarkablar för bilstereo är aldrig en dålig idé. Den högre kvaliteten kommer att förbättra signal och för längre livslängd av ditt system. Många professionella bilstereo butiker säljer hög kabelände högtalare genom foten, så att du får den längd du behöver utan att behöva en massa extra kabel att handskas med.

Amp

Installera en förstärkare är väsentligt att en subwoofer system. Matchande förstärkare och subwoofers kan vara svårt, så det är bäst att vända sig till någon med omfattande ljudanläggning kunskap om du är osäker.

Placera din förstärkare mellan subwoofern och stereo. Du kommer att köra trådarna från din stereo-utgång till din förstärkare har ingång. Dessa ingångar kommer att se ut produktionen kontakter på baksidan av din stereo. Var noga med att inte blanda ihop höger och vänster ljud channels. These markeras tydligt över sina respektive kontakter i båda förstärkare och stereo. Vad bra, kommer din högtalarkablarna vara antingen färgkodade eller märkningar att hålla dig från att sno trådarna runt.

Wire förstärkarens utgång pluggar till din baslåda: s bidrag pluggar. Dessa kommer sannolikt att vara mer traditionella små, klämma stil pluggar och kräver högtalarkablar med metalltråd på slutet. Det är inte ovanligt för produktionen och ingångar på en förstärkare vara av olika slag, så låt inte detta få dig ur.

Subwoofer

talaren själv ska sitta i rutan så att ledningarna från högtalaren kan ansluta till ingångarna på lådan. Ledningarna från högtalaren kommer sannolikt vara den typ som bara glida över lite piggar på insidan av rutan. De bör passa väl, men om de är lös inte rädd för att försiktigt pressa dem hårt med en liten tång.

Anslut kablarna från förstärkaren till högtalarlådan och se både förstärkaren och lådan är säkrade till bilen på något sätt.


Relaterade artiklar


installationsanvisningarna för mottagare pionjär bil
anpassade krom avgassystem tips
beskriver anslutning varningsljus på ett fordon
hur du installerar en radio under 2000 Toyota 4runner
däckstorlek alternativ
hur ledningen en MSD tändning
dodge bort lastbil radio
hur man böja störtbågar
hur man installerar en bil cd-spelare på en Ford
hur man installerar en K & N fipk kall luft intag i en 2005 GTO