hur man väljer en turboladdare

hur man väljer en turboladdare

Turboladdare är inte bara för hot rods längre. De används ofta att öka prestanda i mindre, mer bränslesnåla motorer. De arbetar på en enkel återkoppling. Tubos komprimera luft som matas in i förbränningsrummet. Det tar energi att göra detta som turbo kompressor tar från avgaserna. Gas som lämnar motorn blir ett hjul som driver kompressorn gör det möjligt för turbo för att injicera mer luft (genom att komprimera den ytterligare) i motorn. Som släpper ut mer avgaser, som vänder hjulet snabbare ge kompressorn ännu mer energi att komprimera luft. Slutligen, när en förutbestämd laddtrycket nås, tas exess gas ventileras tidigare hjulet och turbon fortsätter med maximal effektivitet. Veta vad som är inriktade laddtrycket bör vara är en detalj som du behöver för att räkna ut om du vill lägga till en turbo på din bil

Du behöver:
Din bil specifikationer
. Dyno utgång.


1.
Dyno din bil. En dynamometer finns en apparat som mäter bilens effekt, vridmoment och effektivitet, och det tomter informationen i ett diagram. Som ger dig en baslinje när du är det en rimlig hästkrafter mål för efter konverteringen.
2.
Trust yrkesverksamma att vägleda dig. Det här jobbet är inte en fråga om band de största, tuffaste turbo till toppen av din motor och trampa på gaspedalen. Gör din del genom att veta bilens exakta specifikationerna, inklusive kompressionsförhållande, volymetrisk verkningsgrad, förskjutning, tjänstevikt, etc. Om du inte vet exakt vad din bil är nu, kommer du inte förtrogen med proffs som hjälper dig att göra det bättre.
3.
Välj önskad metod för uppgradering. Det finns kit som finns för många bilar som sätter alla erforderliga delar för uppgraderingen ihop för dig, eller om du har tur, gå den ensam och köpa delarna var för sig. Det gör att du mycket mer utrymme för anpassning, men det kräver betydligt mer bas kunskap.
4.
Studera och gör dina läxor. Även om du är en bil fanatiker med goda kunskaper av motordelar, dagens motorer är extremt komplicerade maskiner med varje del som kan arbeta på hög verkningsgrad med de andra. Ändra den balansen genom ändring är ett recept för katastrof om du inte vet vad du gör. Läs en bok. Läs flera. "Största Boost" är en titel som är bra för sent nybörjare till tidig mellanliggande växel huvudet.
5.
Välj en setup som håller dig på rätt sida av "surge linjen . " Använd en kompressor karta och rita flaggor öka tillsammans med krävs inflöde, hastigheten linje och maximalt vridmoment effektivitet för att hitta den "effektivitet ön," och välj en skjuts psi som får dig närmast den ön.

tips och varningar


 • När du tror att du har räknat ut allt, studera lite mer.
 • En turbo som är för stor ger dig massor av kraft men kommer att krympa effektklass. För litet och kommer att lämna dig hängande vid högre varvtal. Hitta sweet spot.


 • Relaterade artiklar


  Hur effektiva är K & N filter på nyare bilar?
  hur man programmerar en DEH 1700 stereo pionjär bil
  hur man byter undre länkarmar på en GM lastbil
  2003 nissan radio avlägsnande
  hur man installerar en Dodge Neon kalla luftintag
  hur man får radion koden för din Mitsubishi gratis
  hur du tar bort en installerad 2002 ford F250 radio
  hur du tar bort navigeringen skivan i en 2006 Dodge Durango
  Var kan jag hitta vingar & spoilers för en bil?
  hur man hittar rätt momentomvandlare