hur man installerar en dubbel DIN monitor dvd

hur man installerar en dubbel DIN monitor dvd

Bilstereosystem som har blivit mer komplicerat på senare år, med funktioner som Bluetooth, navigation och inbyggd DVD-växlare alla är vanliga alternativ. Men ett populärt alternativ är en dubbel-DIN DVD bildskärm. Dubbel-DIN avser storleken på stereo med DIN är en typiskt storlek stereo på 180 mm x 50 mm, och dubbel DIN är dubbelt höjden på 180 mm x 100 mm. Detta ger dig mer avskärmade rummet för att titta på en film eller följa navigering, plus fler bilar idag har utrymme för en dubbel-DIN stereo. Installera en dubbel-DIN DVD skärm är inte mycket annorlunda än någon annan stereo, det är bara större. I detta fall är projektet fordon från 2005 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon

Du behöver:.
Platt skruvmejsel
. 1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Dubbel-DIN DVD-huvudenhet.
Fordonsspecifika kabelnät.
Fordonsspecifika dash kit.
GM antenn adapter.
Avbitartång.
Wire crimpers.
Avisoleringstänger.
Blue rumpa kontakter.


1.
Placera foten på bromspedalen, vrid nyckeln till läge "på" och dra kolumnen växelreglaget ner till "1 "position. Om så utrustad, luta ratten nedåt. Dra av ram som omger instrumentbrädan med hjälp av händerna, och lägg den åt sidan. Sedan ställa bilen tillbaka i parken och stänga av tändningen.
2.
Skruva loss stereon från instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet och uttag. Koppla ur ledningsnätet från instrumentbrädan och antennen ledningen med händerna så att du drar ut stereon. Sedan placerar fordonsspecifika streck satsen i instrumentbrädan med en 1/4-tums Ratchet och uttaget och skjut bur som kommer med dubbel-DIN huvudenhet i streck satsen. Säkra buren för att satsen med platt skruvmejsel för att trycka in flikarna på buren och trycket passar buren till satsen.
3.
Placera ledningsnätet som kommer med dubbel-DIN stereo bredvid fordonsspecifika kabelnät. Notera hur alla kablar har samma färg kodning, och båda av dem har märkt tråd för varje bly. Du vill ansluta varje kabel med motsvarande tråd i samma färg och etikett på den andra selen. För att göra detta strippa 1 /4 tum som skyddar från slutet av en tråd med hjälp av Avisoleringstänger. Sedan skrynkling en blå rumpa kontaktdonen på änden av kabeln med hjälp av tråd crimpers. Strip motsvarande bly på den andra selen på samma sätt, och pressa in den i andra änden av den blå rumpa kontakten. Gör detta för varje tråd i varje sele tills det inte finns mer.
4.
Anslut fordonsspecifika kabelnätet i instrumentpanelen kabelnät och låta kontakten i slutet för att hänga ut ur buren i instrumentpanelen. Kör sedan antennen leda från instrumentbrädan ut ur buren och anslut GM Antennadapter till fabriken antennen bly.
5.
Placera dubbel-DIN huvudenhet i höger hand och kontakten i kabelnätet och antenn sladden på baksidan av stereon. Tryck sedan in stereon i instrumentpanelen tills du hör två klicka ljud som anger att stereo har låst sig in i instrumentbrädan bur. Återmontera bezel i omvänd ordning för avlägsnande.


Relaterade artiklar


hur man byter fönster färgton
fördelarna med turboladdare över kompressorer
hur man installerar ett avgassystem header wrap
hur du tar bort en radio från en Lexus
billiga sätt att anpassa din bil
gas till elbil konvertering
Färgtoning lagar i delstaten Florida
hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor
hur man bygger ett flak för din lastbil
hur man väljer en lastbil husbil för en pickup