gör det själv ledde bil ljus

gör det själv ledde bil ljus

Installera bil ljus inuti en bil kan vara mycket lätt med rätt håll och kräver inget mer än ett par verktyg och lite know-how. Om du är en som gillar bilar för deras estetiska karaktär snarare än prestanda sidan, sedan lägga LED-lampor på insidan kommer att vara ett bra komplement till fordonet. Det är lätt att slutföra din nya rida utseende även om de inte oroa elektriska problem eller skada din bil på något sätt

Få verktyg

Du kommer först att börja med att få två olika skruvmejslar (platt och Philips huvud) och lite eltejp. Som en tumregel bör bilens batteri kopplas ur för din säkerhet och så bilen inte kortsluta något om du av misstag trycker på en tråd. Du kommer också att ansluta ledningarna från LED-ljus i ditt batteri, så håll huven öppen för att ge enkel åtkomst.

Installera Light

räkna ut var du vill montera din ljus. En plats som ofta används är bakom kicker paneler bilen på antingen föraren eller passagerarsidan. Detta är platsen under instrumentbrädan där du placerar dina fötter. En ljus kan lätt gömd bakom den så att lampan fortfarande kan ses, men inte sparkad av fötterna när man sitter i fordonet. Det finns monteringsplatser i hörnen av lamporna där du kommer att borra i skruvarna i kicker panelen. Detta kan göras med något annat än ett fast grepp om skruvmejseln och lite armbåge fett.

Anslutning av kablarna

Köp en extra kabel tillräckligt länge för att köra från bilens batteri under huven i bilen där lamporna är monterade under instrumentbrädan. Stretch denna tråd så den når batteriet från instrumentpanelen i förväg för att kontrollera att den är tillräckligt lång. Det korrekta sättet att göra detta på är genom att mata kabeln via bilens brandvägg, som ligger längs muren som skiljer motorrummet från kupén. Leta efter andra sladdar genom brandväggen. När du har denna konfigurerat, anslut strömkabeln som går från batteriet i den övre delen av brytaren som följde med ljus.

Det finns två sladdar ut från själva ljuset: en kraftledning och en jordledning. Båda skall identifieras insidan av ljuset i handboken eller instruktioner. Kör kraftledning till växeln och ansluta den till andra sidan av omkopplaren för att ge en elektrisk ström till ljuset genom switchen.

Färdigställ installationen

Innan du ansluter strömkabeln till batteriet, en sista steg måste slutföras. Jordledaren som också går till ljuset måste konfigureras till en bergvärme så att du inte skjorta-krets bilens elsystem. Anslut kabeln till ett jordat källa, t. ex. bilens ram, med den serie av skruvarna som redan ansluta till andra trådar på andra sidan av motorrummet. S brandvägg

Titta längs landningsstället på bilen tills du ser en rad skruvar med en eller två med andra kablar anslutna till dem på en ren metall plats. Detta blir din monteringsstöd. Lossa skruven precis nog att du kan linda in ren metall av kabeln runt den. Dra den tills den kan hålla trådarna på egen hand.

Gå tillbaka till den ursprungliga kraftledning som ska sträckas från batteriet genom brandväggen i strömbrytaren, anslut den till batteriets pluspol till makten växeln och ljuset.


Relaterade artiklar


momentomvandlare förklaras
hur man byter stereo på en BMW 528i
Cadillac krom avgassystem tips
hur man installerar en CD-spelare i en Cheva Astro
hur du spårar ett fordon
hur man installerar sänkningsfjädrar på en Dodge Neon R / T
beskriver anslutning varningsljus på enkelt sätt
billiga sätt att öka hästkrafter i en 1989 Mustang GT
hur man måla fälgar
stål vs aluminium fälgar