vad är en spjällhus spacer?

vad är en spjällhus spacer?

Ett spjällhus definieras som en ventil av något slag används för att reglera luftflödet till en motor. Dessa församlingar nästan alltid använda antingen en eller två större vridspjäll, som modulerar luftflödet till en stor öppen plats i balken som kallas plenum. Effektiviteten av gasen body distanser stor utsträckning beror på tillämpningen, typ och storlek som används av spacer

Spacer Theory

Mest gaspådrag body distanser är avsedda att öka hästkrafter genom att orsaka den inkommande luften att virvla runt som en tornado, som hjälper till att bryta upp stora bränsle droppar för en jämnare bränna i cylindern. Denna "atomisering" innebär idealiskt bränsle riva i små droppar så små de blir ånga, som jämnt fördelar sig i den inkommande luftströmmen.

TBI och MFI

Nästan alla nya bilar använder multi-point bränsleinsprutning (MFI). I detta system utför insugsgrenröret bara luft och bränsle sprutas in de individuella intaget löparna strax före ventilen. Throttle body injektion (TBI) system finns på många äldre motorer och är mycket lik en förgasare i funktion och utseende. Dessa system använder en spjällhuset att bultar ovanpå en mångfald som en förgasare, men använder en eller ett par nedåtriktade bränsleinsprutningar att spruta bränsle genom vridspjäll och in i motorn.

Plenum Effekter

hästkrafter för de flesta gas-organet distanser genereras när de flyttar spjällhuset lite längre ut, vilket ökar plenum volym. Till en punkt, kommer en större plenum att öka top-end hästkrafter i vissa bilar, särskilt de vars plenums var för liten från fabriken. I applikationer som denna, styrrännor i spacer kropp har liten eller ingen effekt på produktion, utom möjligen i TBI motorer.

Atomisering Effekter

om många företag är ovilliga att erkänna det, är det spacer primära jobb att öka plenum volym, utan hänsyn till alla "tornado effekten" hype. Detta gäller särskilt i MFI motorer, där det sista du vill utsätta din luft-only (torr) intaget till är mycket turbulent luftflöde. Swirl effekten är bara känd för nytta program som använder flera decennier gamla TBI-system, som faktiskt kan behöva lite hjälp att på ett adekvat finfördelar bränslet.

Slutsats

Throttle body distanser är verkligen värt ett par hästkrafter på de flesta bilar, men tänk på ett förbehåll: Generellt om din bil har ett lager MFI insugningsrör, du kommer inte att göra några mer hästkrafter med en $ 250 billet aluminium spacer än du är med en liknande storlek, 35 $ plast enhet. TBI bilar står oftast att dra lite mer, eftersom spacer ger plenumet volym och kan bidra till att ge mer bränsle möjlighet att förångas.


Relaterade artiklar


auto färgton tips
hur man installerar en eftermarknad huvudenhet i en Saab
hur ska skyddas från bil-jackings eller personlig fara
hur man installerar bogsering speglar på ett 2007 GMC Sierra
noshörning foder kontra rad x
hur man hittar rätt momentomvandlare
hur man handhar en fjärrstyrning enhet
hur man kör en förstärkare varmtråden
vad är en låda motor?
hur du ansluter två slutsteg i en bil