hur tråd Extraljus som direkt till ett batteri

hur tråd Extraljus som direkt till ett batteri

Körning lampor öka kraftigt körsäkerhet, speciellt på släckt landsväg. Kontrollera statliga och lokala lagar innan du installerar dessa lampor på din lastbil eller bil, eftersom det kan vara olagligt att köra Extraljus om inte hög vägbelysning också på. Vid vissa tillfällen kanske du vill testa en drivande ljus innan det installeras, som när en uppsättning Extraljus köps används. Testa en ljus kan åstadkommas genom att ansluta den till ett batteri

Du behöver:. .
Vägtrafikbelysning
Testa leder med krokodilklämmor i båda ändar.
12 volts batteri.
14 Gauge fordonsindustrin tråd.
Lödfritt Butt kontakter.
Inline säkringshållaren med 15 amp säkring.
Lödfritt ring kontakter.
SPST växla eller strömbrytaren med skruv flikar.
Fäste för switch.
# 6 plåtskruvar.
Borrmaskin med u00BD tums bit.
Ratchet med uttag för att driva skruvar.
Lödfritt terminal Crimptång.
Skiftnyckel för att passa muttrar på bultar.

Anslut till ett batteri för att testa ljus


1.
Clip ena änden av det första testet leda till den skalade ändan av pigtail som kommer ut av de drivande ljus. Anslut krokodilklämman på den motsatta änden av denna kabel till den positiva polen på 12-volts batteri.
2.
Anslut ett klipp av det andra testet leder till den negativa polen av 12-volts batteri.
3.
beröra andra klipp av det andra testet leda till en rost-fri metall del av de drivande ljus. Ljuset tänds om en bra anslutning har gjorts med alla fyra krokodilklämmor.

Installera Extraljus direkt till ett bilbatteri


1.
Välj en plats att Montera Extraljus. Borra ett u00BD cm stort hål för att montera varje ljus. Vara säker på att borra där tillgången till botten av hålet är möjligt som du behöver för att komma handen och en skiftnyckel i där för att dra åt fästskruvarna.
2.
Välj en plats att montera strömbrytaren inom räckhåll för föraren. Installera fästet för switch med två # 6 plåtskruvar. Sätt inte kontakten i konsolen än.
3.
Klipp till en bit 14-gauge tråd som är tillräckligt lång för att nå från den positiva polen på fordonets batteri till omkopplaren. Klipp en andra ståltråd tillräckligt länge för att nå från switchen till passagerarsidan körning ljus. Strip u00BC tum av plast från ändarna på båda trådarna. Dra ledningarna genom hålet i fästet. Anslut en liten lödfri ringkontakt till ena änden av varje tråd. Fäst kablarna till switchen och dra åt skruvarna ordentligt. Montera strömbrytaren på konsolen.
4.
Anslut kabeln till passagerarsidan drivande ljus pigtail med en lödfri rumpa connector. Connect den pigtail från förarens sida körning ljus till denna tråd genom med hjälp av en Scotchlok kontakten
5.
Med en lödfri ansluter du andra kabeln från switchen att antingen leda av inline säkringshållaren. Fäst en ring terminal med ett hål stort nog för att ansluta till den positiva batteripolen fastspänning bult till den andra ledning av inline säkringen holder. Connect ringen terminal-utrustad leder på säkringshållaren till den positiva batteripolen.

tips och varningar


 • Vägtrafikbelysning skall monteras till en metall del av fordonet för korrekt jordning att sluta kretsen. Vid montering på metall är inte möjligt en tråd skall bifogas montering stuteri av ljus och en metalldel på fordonet. Hjälp av en tråd med ring terminaler i båda ändarna gör uppnå detta enkelt.
 • Vägtrafikbelysning korrekt bör installeras med ett relä. Ledningarna genom ett relä gör installationen säkrare och ljuset är något ljusare.
 • Koppla alltid bort minuskabeln från batteriet innan något elektriskt arbete på ett fordon.


 • Relaterade artiklar


  anvisningar för användning av en hiss rullstol van
  hjul & däck passar guide
  hur du installerar en Holley förgasare i en Cheva 350
  hur man frigör Reese Hitch från en släpvagn boll
  Mercedes krom avgassystem tips
  hur man gör en tystare bil stuga
  hur man installerar en K & N filter
  information om en bils kall luftintag
  Hur hydrauliska lyftare rullen arbete?
  hur du installerar en radio i en Buick LeSabre