hur man väljer chocker för en bil

hur man väljer chocker för en bil

Rätten chock för ett fordon beror på dess avsedda användning. Off-road lastbilar som lyfts och försedda med biffiga däck kräver en högpresterande gas trycksatta chock, eller ens två eller flera på ett hjul. Mindre bilar kräver vanligtvis grundläggande dämpande funktion av en chock, dessa chocker behöver inte vara dyrt att utföra ett tillfredsställande sätt. Det genomsnittliga Shopper kan välja rätt stöt på hennes bil i cirka 20 minuter
1.
Bestäm användning för fordonet, och vilken typ av åkning dämpning skulle vara bäst. Bilar som ser en massa landsväg behöver stabilitet för höga hastigheter, medan en rock-krypande Jeep skulle kräva en tung coil-over stötdämpare. Mindre bilar som kräver skarpa kurvor nytta stel, gas-trycksatta enheter. Lastbilar som släp tunga laster skulle använda spolen-overs, eller till och med flera stötar, för att dämpa den laddade fjädrarna terräng.
2.
Välj en stil. Medan dyrare chocker kan se lockande, får de inte rätt för fordonet. En enkel uppsättning av stötar stövlar, installerat på den chock innan chocker ställs på bilen, ger en billig chock en föreställning utseende. Stilen kan färgmatchade med bilen, eller ens helt kromade. Akta dig för krom, men eftersom chocker är ganska känsliga för värme och krom inte avleda värme bra.
3.
Välj speciell utrustning med den chock, som luft-och sänkbara typer, eller dubbla kolv versioner. Byggandet av en viss chock är i allmänhet inte lika viktigt som dess syfte. Svåra miljöförhållanden kan förstöra en mycket dyr chock lika lätt som en billig en, så om fordonet är alltid på trottoaren då välja billigare chocker vid köp av set. En mitten prissatta enhet ger oftast tillräcklig prestanda men kommer inte att bryta banken.
4.
Choice kommer att begränsas av storlek, så använd Biltema's guide för den storlek som krävs för fordonet, sedan se vad de har tillgängliga. När du hittar en modell som passar alla ovanstående behov, inte rädd för att åka runt. Vara försiktig med att hantera källor på nätet som eBay, som många chocker som säljs online är "renoverad" eller returnerade produkter

5.
Sök på nätet efter recensioner på chock enheter och tillverkare innan köp. Den glödheta, coil-over, dyr modell skulle kunna vara en usel enhet, och den billigaste modellen i butiken kan vara rebadged top-notch utrustning. Det enda sättet att ta reda på är att forska.

Tips och varningar


 • Coil-over chocker måste rensa fjädringskomponenter när den installeras.
 • Var ytterst försiktig när du arbetar under ett fordon.


 • Relaterade artiklar


  installera en ljusare svänghjulet på en luftkyld vw motor
  hjul offset faq
  vad är några sätt att göra en bil snabbare?
  diy bilstereo kabeldragning
  hur man installerar en cd-spelare i en Kia Sportage
  hur man installerar en kall luftintag i en Dodge Dakota
  hur man installerar ett takräcke
  hur man byter chevy C10 golv trä säng
  historien om Muncie 4 växlad
  information om GPS-system för bilar