hur man installerar en linbana antenn

hur man installerar en linbana antenn

Det första många människor gör till sin bil är att installera en ny bilstereo, mest på grund av ökad njutning att många människor får från att ha bra låtar. En av de kritiska komponenter till stereon är en solid antenn, för utan det kan du inte lyssna på radio. Om din antenn är bruten, eller kabeln klipptes någonstans på vägen, måste du byta hela antennen församling. Detta är inte en svår process, men det kommer ta lite tid att göra rätt, och några specialverktyg. I detta fall är fordonet en 1996 Chevrolet Silverado, men processen är densamma för andra fordon.

Du behöver:
antenn
. Skruvmejsel.
Avbitartång.
1/4-tums Ratchet, förlängning och uttag.
Antenn borttagningsverktyget.


1.
Skruva loss antennen från fendern med hjälp av verktyget antennen tas bort. Verktyget kommer att lossa muttern på toppen av antennen, och tillåter dig att släppa antennbasen ur botten på stänkskärmen.
2.
Öppna huven och leta reda på genomföring på passagerarsidan av brandväggen att antennkabeln går till. Tryck ut den ur hålet med hjälp av skruvmejsel gummit i genomföringen ut runt sidorna. Klipp antennen leda med avbitare och dra resten av antennen linje ut genom tätning hålet i motorrummet med händerna.
3.
Bolt ersätta antennen i fender med antennen verktyget och sedan kör antennen genom framskärm och in i brandväggen, driver genomföringen på plats, och slutar den del motorrummet av installationen.
4.
Place foten på bromsen och flytta lastbilen till en låg växel. Dra sedan bort ram som omger radio och spårvidd panel med händerna. Med lätt tryck, kommer streck bezel lossa från instrumentbrädan.
5.
Skruva loss stereon från instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet, förlängning och uttag. Dra sedan ut stereon och koppla ur selen och antennen från baksidan av instrumentbrädan med händerna.
6.
Lean under instrumentbrädan och dra ut den gamla antennen från instrumentpanelen med din händerna. Kör sedan den nya antennkabeln genom instrumentbrädan med hjälp av dina händer för att arbeta antennen blad i instrumentbrädan. Detta kan innebära att öppna handskfacket och flytta tråden genom bindestreck.
7.
Anslut ledningsnätet för stereo tillbaka till baksidan av däck och anslut nya antennkabeln på baksidan av däcket också. Då bult stereo tillbaka i instrumentpanelen med hjälp av 1/4-tums Ratchet och klipp instrumentbrädan bezel tillbaka på plats i omvänd ordningsföljd installation.


Relaterade artiklar


hur man installerar små Tach på en utombordare
Integra sänkningsfjädrar vs coilovers
hur du anpassar Dodge laddare
hur du ansluter en stereo i en sunfire
hur man installerar chevy Silverado klädslar
den bästa alla väder motorcykel gatan däck
hur man limma Harley emblem på en bensintank
hur man installerar chocker coilover fjäder
hur man justerar torsionsstavar på Chevrolet lastbilar
gör det själv högtalare reparation