hur man installerar en avlägsen oljefilter

hur man installerar en avlägsen oljefilter

Byte av oljefilter på en större lastbil motorn, t. ex. en Dodge Ram 3500 SLT W /5. 9l Cummins turbodieselmotor, kan verka som en krångel. Installera en avlägsen oljefilter, som en Pacbrake omlokalisering och filter kit, kan lindra de problem genom att placera oljefilter i ett läge som kan vara lättare att komma åt utan att få under fordonet. Kom bara ihåg att också överväga ett kylsystem för fjärr-filter setup för att inte laga olja med motorrummet värme. Ditt fordon kan ha olika rutiner och installationen kan variera beroende på din omlokalisering kit paket.

Du behöver:
Remote oljefilter kit
. Bågfil.
Ratchet och Hylsnyckelsats.
Phillips skruvmejsel.
Vice Grips.
Compressed Air Shop Tank.
Vice.
Ren motorolja.
Nya oljefilter.
Flexibel måttband.

Installera filter


1.
Ta bort den befintliga oljefilter och återvinna det på rätt sätt enligt lokala juridiska riktlinjer för begagnade hushåll kemisk förvaltning.
2.
Installera det nya filtret huvudenheten på motorn genom att vrida filtret huvudet fästmuttern. Dra inte åt ner ännu för att möjliggöra senare justeringar av tillbehör. Smörj tätningar väl med ett tunt lager ren motorolja.
3.
Installerar det medföljande 90 ° passar till sidoingången av att ersätta huvudenheten. Se till att låsmuttern är gängad hela vägen ner på armaturen.
4.
Antingen installera 45 ° adapter eller den raka adaptern enligt dina motorkonstruktion i botten hamn att ersätta huvudenheten.
5.
Dra åt filtret huvudet låsmutter på samma sätt som du skulle göra om du installerar ett nytt oljefilter och skruva ner alla passande anslutningar.
6.
Fäst fjärrkontrollen filtret huvudet på fästet med hjälp av fästen som tillhandahålls. Installera inte en fästanordning längst till vänster hål som är reserverad för montering av konsolen till ramen.
7.
Bolt fästet i ramen på ett bekvämt läge med genomgående bult som i satsen.
8.
Mät längden krävs linjer. Skär förutsatt 8 fot linje ner till behövs längd med bågfil.
9.
Installera klämringskoppling på-och returledning. Applicera ren motorolja på gängorna på insidan klämringskoppling innan du fäster nippeln församling i den yttre muttern.
10.
Blås ut rader från varje ände med tryckluft för att avlägsna alla skräp. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka svåra motorskador.
11.
Installera oljan linjerna mellan Filterhuvudmontering och fjärr filter huvudet. Du kan behöva linda rader med termiska skärmning, om de kör mycket nära hög värme komponenter. Låt dem inte komma nära rörliga delar.
12.
Fyll filtret huvud med olja.
13.
Installera den nya oljefiltret på filtret huvudet.

14.
Kontrollera att alla kopplingar är täta och starta din lastbil. Titta på oljetrycksmätaren noggrant. Om mätaren inte läsa ordentligt eller om ljuset inte stänga inom ett par minuter då du kan behöva lägga till lite olja i systemet att kompensera för den nya volymen oljan nu har att täcka.

15.
När oljetrycket har normaliserats och har släckts kontrollera systemet för att olja läcker

tips och varningar


 • Allvarligt överväga att installera ett kylsystem för fjärrkontrollen oljefiltret. Det finns en anledning original filtret var placerad där den var, för att hålla oljan sval. Matlagning din olja kunde döda din motor.
 • Inspektera fjärrkontrollen oljefiltret systemet regelbundet och göra eventuella justeringar du behöver för att hålla systemet läcker.
 • Nu har du mer utrymme för oljan att fylla men behöver fortfarande upprätthålla trycket. Du kan behöva tillsätta lite extra olja på motorn när du byter olja för att klara den extra volym
 • Låt motorn svalna i minst 2 timmar innan du utför någon uppgift för det oljesystemet. Även om motorns metall är cool oljan fortfarande kan behålla värme.
 • Performing denna ändring kan upphäva fordon framdrivning garanti så kolla med dina fordon tillverkaren innan du utför denna eller någon uppgift som kan ogiltigförklara garantin .


 • Relaterade artiklar


  insugsgrenröret polering tekniker och verktyg
  typer av bilstrålkastare
  hur man debadge en bil
  hur man programmerar en Keyless fjärrkontroll för en 2002 Chrysler Town & Country minivan
  hur man beräknar den ungefärliga sammanlagda diametern av ett däck
  hur man bygger ett flak för din lastbil
  hur man bifoga en klass 1 dragkrok
  hur man installerar ett lås bromsslang
  hur man installerar en CD-spelare i en Cheva lastbil
  hur du tar bort radion i en 1990 Toyota Cressida