hur man gör en axel swap på en s10 blazer

hur man gör en axel swap på en s10 blazer

S-10 Blazer hade en ganska bra runda, med modeller byggda från mitten av 80-talet fram till 2004, och det finns många olika varianter där ute, från fyrhjulsdrift till prerunners (tvåhjulsdrivna bilar med fyra hjulsdrift fjädring och axel) och allt däremellan. Om du har problem med bakaxeln, till exempel en trasig drev eller axel axel, ibland byta ut hela församlingen med en begagnad är billigare än att reparera bara trasiga bit. Det är inte ett roligt jobb, men det kan göras på bara några timmar med några handverktyg.

Du behöver:
ersätter axel församling
. Stoppklossar.
Jack.
Pallbockar.
Bromsslang nycklar.
Tire järn.
Fast nyckel set.
Bromsvätska.
Assistant.
1/2-tums Ratchet och uttag.


1.
Placera stoppklossar framför framhjulen. Lyft upp den bakre delen av fordonet med hjälp av domkraft och placera i ramen och axeln på pallbockar. Se till att vagnen är säker på läktarna innan du krypa under den. Ta sedan bort bakhjulen med hjälp av däcket järn och placera dem åt sidan.
2.
Lossa bromsen linje som går från ramen av lastbilen till bakaxeln med hjälp av nycklar bromsledningen.
3.
Skruva loss U-bultarna som håller fast axeln till bladfjädrar med 1/2-tums Ratchet och uttag.
4.
Skruva loss drivaxeln från axeln med fast nyckel set. Det finns två remmar som håller u-gemensamma till axeln, och de är som hölls den med bultar. lossa dessa kommer att låta dig skjuta spindeln i växellådan bara lite och gör att du kan placera drivaxeln på marken.
5.
Placera domkraften under differential och jack det upp till lyft av läktaren. Dra tillbaka på domkraften, och när axeln är fri från domkraften, sänk domkraften. Dra axeln eller axlarna tillbaka, med hjälp av domkraft som en uppsättning hjul. Ställ enheten på sidan och ange den nya på domkraften. Tryck sedan den nya församlingen under ramen och ställ den på pallbockar, på samma sätt du tog bort den gamla axeln.
6.
Säkra bladfjädrar till axeln med hjälp av u -bultar och 1/2-tums Ratchet och uttag. Det finns ett hål på den axel som ställer upp med en bult i mitten av bladet våren. Kontrollera att bulten går i mitten av hålet på axeln, för att vara säker att det är korrekt justerade.
7.
Bolt drivaxeln tillbaka till axeln med en fast nyckel och remmarna som du tog bort i steg 4. Anslut bromsslang till bromsslangar på axeln med hjälp av nycklar bromsledningen.
8.
Du kommer att behöva lufta bakbromsarna. Pop huven på bilen och lägga bromsvätska till huvudcylindern. Då har en medhjälpare sitta i förarsätet med foten på bromsen, men trycker inte ned ännu. Lokalisera luftskruv på baksidan av bromstrumman. Detta är en skruv med spetsiga änden och en liten boll på insidan av ett tips. Vrid skruven moturs med den öppna änden skiftnyckel och har din assistent trycka på bromspedalen. Till en början kommer luft komma ut ur avluftningsskruven. Eftersom varje pump av pedalen bromsar, dra åt skruven tillbaka upp, sedan öppna den igen när din assistent har trycket på pedalen. Upprepa detta tills bromsvätskan kommer ut klart och utan bubblor. Upprepa proceduren för det andra hjulet, och toppen på huvudcylindern med bromsvätska igen.
9.
Tillbaka hjul på fordonet med hjälp av däcket järn, lyft sedan fordonet bort av domkraften står och placera den på marken.


Relaterade artiklar


hur man köper fördelas montering hjul
hur man installerar en rpm mätare
hur man installerar gömde dimljus på en ättling TC
Hur man testar en switch med en ohm mätare
turboladdare faq
hur du ansluter eftermarknaden stereoanläggningar i en Subaru Outback
hur man installerar ett takräcke
hur hamn & polera en insugningsrör
hur du ändrar din bil
hur wrap värme tejp på avgaser rubriker