hur man gör egna tändkablar

hur man gör egna tändkablar

Anpassade bilar kallas "anpassad" av en anledning. Det eftersom de kräver en hel del egen tillverkning och arbeta för att nå slutmålet. När man bygger en föreställning bil kan det finnas tillfällen där du behöver göra en egen uppsättning av tändkablar. Kanske har du en fjärrmonterade distributör, eller om du har en tändning ruta som behöver dryckestråg i. Hur som helst, om du har rätt verktyg och gör egna tändkablar lätt att göra, det tar bara lite tid.

Du behöver:
Tändkablar, terminaler och stövlar.
Tändningskabel strippning /presstången.
Permanent märkpenna.
Vit fett.


1.
Öppna huven och leta reda på var du vill köra första tändningskabeln. Håll upp en av tändkablar från källan till destinationen, och markera längden på wiren med en märkpenna. Detta kommer att vara längden på denna tråd, så se till att det finns tillräckligt utrymme för att lägga till bagageutrymmet i slutet med veckad anslutningen.
2.
Klipp kabeln till önskad längd med hjälp av tändning kabelskalare /Tänger.
3.
Skala 1 /2 tum som skyddar från slutet av tändningen, med hjälp av strippan tändningskabeln /Tänger. Placera sedan slutet av kabeln i terminalen, och placera terminalen med tråd inne i tändningslåset kabelskalare /Tänger. Insidan av pressning i verktyget har en rundad slut, och den andra änden har två halvcirklar. Den rundade änden ska vara på den rundade änden av crimpers, detta sätt halvcirklar kan kurvan den plana kanterna av terminalen på plats, pressning linjen tillsammans.
4.
Placera starta under slutet av kabeln och skjut den på veckade terminalen. Du kan behöva att spraya vit fett på kabeln för att göra flytta stöveln lättare.
5.
Upprepa steg 3 och 4 för den andra änden av strömkabeln. Upprepa sedan hela proceduren för eventuella återstående tändkablar.


Relaterade artiklar


Alabama Färgtoning lagar
hur du tar bort färg från en uretan stötfångaren på en korvett
hur man sätter upp en bil huv
hemgjord kall luftintag
vad är header bultar?
vilka bilar har Bluetooth kapacitet?
hur man kan sänka en fyra lastbil hjulsdrift
hur man kan sänka den bakre på min Silverado
den bästa alla väder motorcykel gatan däck
hur du ökar dina chevy torsionsstavar