1995 saturn suspension problem

1995 saturn suspension problem

I sin relativt korta livstid producerade Saturnus ett antal ambitiösa och tyst revolutionär bildesign. Även underpowered med dagens mått, har Saturns med sin all-oberoende upphängning alltid varit känd som lysande hanterare jämfört med andra inhemska fordon av samma årgång. Men tekniken går framåt, vilket innebär att det idag finns ett antal sätt att förfina och förbättra även den bästa av 1995 års S-bilar "suspensioner

Chassis Hårdnande

Trots massor stark i 1990-standarder, UNI-organ av tiden fanns inga var nära så avancerad design som de är i dag. Saturns är en bra exempel på detta, eftersom deras buckla-resistent plast karossdelar gör ingenting för strukturella stelheten och kommer definitivt att behöva en viss förstärkning att återupprätta kvaliteten lager rida. Även tekniskt inte en del av suspensionen kan en styv chassi göra skillnaden mellan en tävling färdiga rida och en obekväm död-fälla.

Viktiga punkter

Den viktigaste förstärkningen poäng på S-bilar (alla Saturn producerade mellan 1990 och 1998) är de främre och bakre torn fjäderben. Eftersom dessa stora fickor ovanför fjäderben bära all vikt på bilen, med hjälp av triangelformade barer fjäderben att knyta de motstående sidorna tillsammans är obligatoriskt för god hantering. Även med raka stänger i kontakt tornen tillsammans kommer att hjälpa, trepartshandel fram och bak armeringsjärn (som använder barer fastställas till 45-graders vinkel mot armering röret till knyter den till mitten av chassit) kommer att ge märkbara resultat i hanteringen känna . En trevlig biprodukt av chassi förstyvningar är en minskning av gnissel och skrammel i samband med en böjning uni-organet.

Camber Plattor

Om Saturnus avstängning har ett stort design fel, det är säkert i all-strut upphängning. Även billiga och relativt effektiva, inte denna design inte åldern särskilt bra och kommer att behöva hjälp efter 100K miles eller så. Installera justerbar camber plattor (som tillåter användaren att rätta till eventuella överskott aktiv eller passiv hjul lutning) hjälper dig att åtminstone återställa bilens kvaliteter lagerhantering.

Stopplägen

Stopplägen vila på toppen på stötdämpare och hindra fjädringen från att bottna ut. Saturns använda gummi stopplägena från fabriken, vilket var bra för 10 år sedan, men är noga med att skada din bil hantering idag. Eftersom din fabrik stopplägena har säkert härdat till konsekvens av armerad betong, ersätter dem med nya eftermarknaden enheter kommer att göra din bil mycket mer stabil och förutsägbar vid dess hantering gränser.

Solid Bussningar

bussningar är den cylindriska gummi bitar som passar mellan ett rörliga fjädring del och en annan, och är utformade för att absorbera stötar och öka komforten. Även den bästa bussningar bli mjuk och squishy över tiden, så ersätter bilens slitna stockers med nya enheter kommer att ge bättre hantering i sig. Men kostar en full uppsättning av solid polyuretan Energy Suspension Bussning endast $ 81,99 och kommer att eliminera så gott som alla oönskade fjädringsrörelser. Med sin all-MacPhereson strut suspensioner, 1995 Saturns är ganska svårt på den nedre bussningar kontrollgruppen, så dessa bör prioriteras framför alla andra.


Relaterade artiklar


hur man airbrush på en Jeep Wrangler
hur svart ut bakljus
hur man installerar sax dörrar
olika färger för att måla en bil
blitz turbo timer instruktioner
hur man gör en baklucka ramp
hur man installerar en pt rack cruiser tak
hur man installerar sänkningsfjädrar på Mustangs
hur man tråd en Ford Focus för släpvagn ljus
tips på fönster toning vätmedelslösning