inte kalluftsintag körsträcka inverkan gas?

inte kalluftsintag körsträcka inverkan gas?

En av de vanligaste ändringarna finns på bilar är tillägget av en kall luftintaget, som ersätter beståndet, fann plast luft låda vanligt på bilar från mitten av 90-talet och även idag. De är billiga, kan vara hemlagad, och ger en bilens motor ett hörbart brus som inte kan uppnås med vanliga boxar lager luft. Under rätt förhållanden kan de öka också gas körsträcka och hästkrafter

Basics

Cold luftintag, till skillnad från traditionella intag lager luft som kommer med bil, är helt enkelt bågrör att sätta luft direkt till motorn (via spjällhuset) och använda en extern, koniska filter. Intaget är känd för att nå ner låg, under motorrummet, för att samla in luft från nära marken, där det är svalare. Denna kylare, tätare luft ger mer syre för motorn att brinna, som erbjuder större hästkrafter och bättre bränsleeffektivitet.

kraftkällan och bränslet

På grund av tillägg av syrerik luft, mindre bränsle behövs för att driva bilen, vilket leder till bättre bränsleeffektivitet. Intaget kan föra in svalare luft, eftersom den får sin luft från en källa längre bort från motorn, som värmer upp luften runt den, vilket gör det mindre tät med mindre syre. Denna ökning av syrehalten i luften in i motorn ökar inte bara gas körsträcka med cirka 5 procent, men det ökar också hästkrafter med ungefär samma mått.

Komplikationer

Cold luftintag har en stor nackdel, men , och det är ett tillstånd som kallas hydro-lås. Under stormigt, regnigt väder, kan du kör genom en vattenpöl, kort översvämmades ditt intag. Om det händer skulle det suga upp eventuellt vatten, som inte kan komprimeras av motorns kolvar och kommer att få dem att böja och eventuellt bryta. Detta problem har något lindras genom produktion av bypass ventiler, som går i mellan de två rören som vanligtvis utgör ett insugningssystem och ger en alternativ väg för luften att resa in i motorn, förhindra att det skapas ett vakuum som kan suga upp vatten.

Andra överväganden

På en varm dag, kanske till och med luften underifrån din motor bay vara mycket varm, vilket gör intaget föråldrade. Värmesköldar används ofta för att hjälpa laga denna fråga. Dessa består av en metall kon som går över den koniska filtret i slutet av intag och hjälper till att absorbera värme, kyla den luft som färdas in i motorn. Den kallare luften är desto mer hästkrafter läggas till och mer bränsleeffektivitet du kommer att vinna.


Relaterade artiklar


aluminiumhjul vs hjul stål
hur man köper Nokian vinterdäck
diy rökt bakljus
vad är skillnaden mellan krom & polerade fälgar?
hur du ansluter en Sony Xplod cd-spelare
hur man läser en storlek lastbilsdäck
hur nyans glasfönster bil
billiga sätt att anpassa din bil
hur du skyddar din bil när det är obemannat
bilstereo borttagning instruktioner