hur man passar en laddtryckmätare

hur man passar en laddtryckmätare

En Turbo Boost mätare är en tryckmätare som läser den mängd tryckluft, eller öka, som levereras till en motor som turbo. En laddtryckmätare är särskilt fördelaktigt om en turboladdad bil har modifierats för att producera mer öka från turbon, eftersom det kan låta föraren vet om motorn tar emot för mycket lyft. Överskott uppsving kan förstöra en motor, och en bra laddtryckmätare är en försäkring mot detta

Du behöver:.
Laddtryckmätare
. Borra (tillval).
Platt-head, kryss och spårmejsel.
Extra kabel (beroende på typ av bil).
Extra vakuum linje (beroende på typ av bil).
Eltejp och ledningar kontakter.
Lödkolv (tillval).


1.
Välj en lämplig plats att montera mätaren. Helst måste man göra detta någonstans som är mycket lätt att se från förarplatsen så att föraren kan se mätaren lätt när du kör. Vanligaste områdena för att lokalisera den är A-stolpen, instrumentpanelen, mittkonsolen eller en befintlig mätare hål som en som normalt har en klocka.
2.
Hitta ett hål i brandväggen av fordonet som är stort nog för laddtryckmätare s påtryckningar linje att passera från cockpit till motorrummet. Alla fordon har öppningar för olika ledningar och komponenter från fabriken. Om du inte kan hitta ett lämpligt hål, använd en övning för att göra en. Om denna metod används, installera en gummigenomföring i hålet för linjen.
3.
Montera laddtrycket linje på baksidan av mätaren med den medföljande hårdvara. Detta är oftast en adapter mutter och en försegling mutter.
4.
Route tryckledningen genom hålet i instrumentbrädan tills den når från spårvidd s monteringsläget till insugningsröret. Se till att linjen inte vidrör eller gnugga några rörliga eller varma motordelar.
5.
Hitta en lämplig linje gummi vakuum som går in i insugningsröret. Kapa linan och installera "T" adapter så att tryckledningen kan dryckestråg i vakuumsystem. Om du inte kan hitta ett vakuum linje, du kanske har en butik svetsa i en montering som gör att linjen och en adapter mutter som ska skruvas på.
6.
Snap ljuset uttaget på baksidan av mätaren.
7.
Skarva kabeln för mätaren är ljus i den befintliga ledningar sele för beståndet mätare. Denna tråd är oftast vit. Anslut kabeln genom att antingen löda fast det i tråd eller genom att använda en infogad trådig kontakt lindade med eltejp.
8.
Hitta en lämplig metal område i streck för att fästa jordkabel för mätaren. Detta är den svarta ledningen på mätaren. Använd en rund ögla i änden av kabeln och skruva fast den ordentligt på instrumentbrädan.
9.
Installera mätare i området som du har valt. För att testa mätaren funktionalitet, starta bilen och kontrollera att det är att läsa uppsving från turbon.


Relaterade artiklar


hur man installerar en CD-spelare i en Honda
hur man installerar en bil mätare volt amp
hur man installerar mätare pods
hur du tar bort tonade rutor på bilrutor
Hur du tar en radio ur en Mazda Premacy
Syftet med en blåsa av ventil
hur man bygger gamla skola bilar
krom och rostfritt avgassystem tips
hur man installerar ett tillägg ett löv
olika färger för att måla en bil