hur man installerar en amp mätare på en tråd alt

hur man installerar en amp mätare på en tråd alt

Förmågan att övervaka strömstyrka av en bil generator är viktigt för dem som har installerat hög strömförbrukning utrustning, om utrustningen består av vitvaror i en RV eller hög wattal stereo utrustning såsom förstärkare. Den strömstyrka spårvidd bör tillåta dig att hålla koll på hur din generator är att hänga med i strömförbrukning så inga skador förekommer till generatorn eller utrustningen. Vissa generatorer ansluts med endast en kabel för den positiva polen och den negativa anslutningen är genom fästbulten som ansluter generatorn till bilen ramen. Att använda sig av denna konfiguration kräver utnyttjande av ramen fästbulten

Du behöver:. .
Mäta bromsok
Hylsnyckelsats.
Skruvmejsel set.
Rund wireterminalen stora diametern på generatorn ram bulten.
Crimp-on wire terminal storlek för ditt batteriets pluspol.
Wireterminal presstången.


1.
Montera din förstärkare mätare i bilen för att underlätta snabba ögonkast utan att bortse från vägen framför dig. Använd skruvar som ingår i spårvidd.
2.
Hitta en pass-through hål bakom instrumentbrädan på din bil brandvägg och köra din kabelareor genom valda hålet, utfodring åtminstone en 1-fot långa i motorrummet.
3.
Öppna bilens huva motorrummet och lokalisera kabeländarna du drev igenom i motorrummet. Dra återstående kabellängd genom försiktigt och sträcka dem så att de inte fastnar i motorn fläkt eller komma i kontakt med någon varm motor ytor. Sträck den röda positiva ledningen till den positiva polen på fordonets batteri, och sträck den svarta negativa kabeln till den fästbulten av din generator.
4.
Crimp en tråd terminal på slutet av den röda tråd som kommer från din förstärkare mätare. Terminalen bör vara lämpade för diameter storleken på fordonets batteri terminal så du kan glida ner över batteriet terminalen. Ta bort den positiva (+) batteripolen och skjut den nyligen skårade terminalen ner över batteriet inlägget och tryck på batteripolen nedåt ordentligt på nyinstallerade wireterminalen. Dra ditt batteri terminal för god kontakt
5
Crimp en runda wireterminalen på slutet av den svarta negativa ledaren. . (-) Som kommer från din förstärkare mätare. Ta bort generatorn fästbulten med rätt storlek hylsnyckel och separata generatorn från fordonets kroppen ca 1 /4 tum. Position du nyss skårade wireterminalen mellan fordonets karosseri och generatorn montera. Tryck fästbulten genom generatorn montera, wireterminalen och in i karossen. Dra åt bulten helt med en hylsnyckel av lämplig storlek.
6.
Starta fordonet och noterar generatorn s strömstyrka läser på mätaren.

tips och varningar


 • På bilar, oavsett om en generator är av en ledare sorten, den elektriska vägen alltid strömmar från negativ till positiv. Bilen kropp och ram är den negativa "marken" och den andra änden av kretsen är i den positiva batteripolen (+). Den negativa delen av kretsen rinner alltid genom kroppen av fordonet, som avslutas vid den negativa (-) polen på batteriet. Om du ansluter en enhet till kroppen av en bil för marken (i allmänhet en svart kabel), måste du se till att metallytan är skrapats rent från skräp, rost, olja eller andra föroreningar så att dina kontakter är alla berörande ren metall. Använd en stålborste eller skrapa för att rengöra ytan där du monterar din negativa terminalen till kroppen för bästa resultat.


 • Relaterade artiklar


  Autometer laddtryckmätare installera
  hur du tar bort vinylen brev från ett fordon
  hur till förbifartsleden den katalysatorer på en sierra lastbil
  hur pimp min BMW 325XI
  hur man böja störtbågar
  hur man installerar mätare på en bil
  hur man installerar främre fjädrarna
  hur man installerar ett lås bromsslang
  Hur du tar en radio ur en Mazda Premacy
  hur är vita väggen däck gjort?