hur fönsterfilm fungerar

hur fönsterfilm fungerar

Film Fäster på Windows

När ägaren till ett fönster, oavsett om i ett fordon eller ett hem, gäller fönsterfilm, måste han försiktig att säkert följa filmen till fönstret. Professionella fönsterfilm installatörer börjar vanligtvis med en hög kvalitet polyester film och ett mycket rent fönster. Installationsprogrammet tillämpar sedan klart limmassa både fönstret och filmen, och gäller filmen på fönstret med hjälp av en fast, fast tryck. Han använder en gummiskrapa för att ta bort luftbubblor från filmen och gör att klistra in för att torka. Med pastan torkat på plats, blir filmen permanent följs fönstret och klar för användning.

Film Filter solen

När ett fönster ägare gäller film, gör han vanligen så med avsikt att förebygga de skadliga effekterna av för mycket solljus. Enligt Johnson Window Films, en division av Johnson Laminering och beläggning, består solstrålning av tre primära delar: synligt ljus, infraröd strålning och ultraviolett (UV) strålning.

Beroende på utformning och tjocklek Färgtoning, polymerer inuti filmen hjälp filtret några eller de flesta av de infraröda och ultravioletta strålar, avlägsnande av dessa strålar hjälper till att skydda föremål inuti bilen eller hem från tidigt åldrande, blekning, sprickbildning och andra skador som vanligen förknippas med solljus. Dessutom hjälper den mörka nyans av polyester fönsterfilm fånga några av det synliga ljuset in i en bostad eller fordon, vilket skapar en något mörkare insida.

Del film Återspeglar Energi

Medan vanliga polyesterfilm absorberar en del av eller ens de flesta inkommande solstrålning, vissa tillverkare erbjuder en speciell film som syftar till att återspegla snarare än filtrera strålar. I reflekterande film, som ibland kallas spegel nyans, tillverkare sätter liten, tunn och nästan genomskinlig metallkomponenter i polyester fönsterfilm. Som synligt ljus, träffar UV-och infraröd strålning reflekterande fönsterfilm, metallkomponenterna återspeglar strålar och ger ytterligare skydd mot strålskador.

Dessutom är vissa fönster ägare föredrar reflekterande filmer för ökad sekretess från externa personer som försöker att titta in hemma eller fordonet, eftersom nyansen reflekterar ljus, kan dessa individer inte kan se förbi filmen .

fönsterfilm minskar bländning

För förare får fönster filmens förmåga att minska bländning betyda skillnaden mellan en säker körupplevelse och solljus-inducerad krasch. Enligt Johnson Window Films, absorberar fönster film eller återspeglar en betydande del av inkommande synligt ljus, hjälper förarna tydligare se vägen och omgivande områden.

Reflekterande fönster filmer med metallkomponenter både reflektera och absorbera ljuset, skapar en idealisk körupplevelse med endast minimal bländning, men färgade polyesterfilm också hjälper till att förbättra förarens sikt.


Relaterade artiklar


Vad är fälgar?
kan du använda fasta lyftare på hydrauliska kammar?
hur man airbrush på en Jeep Wrangler
Fördelarna med xenonljus
hur du installerar en grill på en Jeep Grand Cherokee
vad är y rören?
hemlagad vatten injektion för automatisk motorer
tillgång tonneau täcker vs truxedo tonneau täcker
hur man programmerar en Honda fjärrstyrning
bilstereo installationshjälp