hur du tar bort vinylen brev från ett fordon

hur du tar bort vinylen brev från ett fordon

Ta bort vinyl bokstäver och grafik från ett fordon kan vara en mödosam och tidskrävande process. Lyckligtvis kan det göras på ett säkert sätt och framgångsrikt med rätt verktyg och patient uppmärksamhet. Medan ett antal kommersiella lösningsmedel är tillgängliga för att ta bort vinyl dekaler, kan de innehålla skadliga avgaser och kunde skapa en slam-liknande röra, särskilt när du tar stora dekaler. Nyckeln till att ta bort vinyl bokstäver är ihåg att vinyl och lim som används med det blir svaga och smidig när den utsätts för höga temperaturer.

Du behöver:
hårtork eller värmepistol
. Plast spatel eller skrapa.
Paint-säker lösningsmedel remover.
Rena trasor.


1.
Applicera jämn värme från en hårtork för att någon vinyl kant i en minut eller två.
2.

Fortsätt att tillämpa värme medan du skjuter en plast spatel eller skrapa under kanten på vinyl dekal. Om vinyl inte har mjuknat tillräckligt för att tillåta dig att mata in ett skrapande verktyg, så värm med varmluftspistol.
3.
Tag i kanten du har lyfts bort från fordonets yta med skrapan, och dra sedan bort den från bilen.
4.
Låt fordonets yta svalna något som du flyttar från ett avsnitt till nästa. Sedan använder mer värme vid behov, eftersom man skalar bort övriga delar av bokstäver.
5.
När du har tagit bort alla vinyl bokstäver, ta bort kvardröjande limrester med bil färg lösningsmedel , t. ex. en tjära och bugg remover eller en WD-40-typ produkt. Spray eller torka av rengöringsmedel över området, låt det ligga i blöt i ca 30 sekunder och torka sedan bort lösningsmedlet och limrester med en ren trasa.
6.
Tvätta och vaxa bilen för att ta bort de sista spåren av ett rengöringsmedel. Ta bort små områden av lim kvar genom att gnugga bort det med ett finger eller genom att försiktigt använda plast skrapa verktyget.

Tips och varningar


 • bort vinyl på en varm dag eller i en uppvärmd inomhus. Limmet som används vid vinyl bokstäver bildar ett starkare band över tiden, och så om skriften har varit på auto ett tag kan det vara svårare att ta bort än vinyl dekaler tillämpas inom de senaste åren.
 • Undvik att utsätta fordonets färg till värmepistol under en lång tid för att undvika skador. Använd skyddshandskar vid hantering av uppvärmd vinyl för att förhindra brännskador. Arbeta i ett välventilerat utrymme för att skingra ångor från den uppvärmda vinyl och rengöringsmedel.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort husbil dekaler
  hur man gör en 4-cylindrig Dodge Neon snabbare
  beskriver anslutning varningsljus på enkelt sätt
  hur man installerar en fjäderben stag på en ättling TC
  hur man målar bilen autobody
  hur man installerar en 3: e sätesraden i tahoes
  hur du ansluter off road lampor
  det bästa sättet att lägga till framförande till en Dodge Dakota
  auto metall målning tips
  hur nyans auto fönster