blitz turbo timer instruktioner

blitz turbo timer instruktioner

Installera en Blitz Turbo Timer garanterar att livslängden på turbo på din bil. Efter en aggressiv enhet eller drivs under lång tid, bygger en turbo upp en hel del värme. Om motorn är avstängd när det är varmt, har turbon inte tid att kallna sedan oljeförsörjningen som kyler den är avskuren. En turbo timer håller motorn på tomgång i ca 30 sekunder till en minut efter att tändningen är avstängd, vilket gör att turbon svalna

Wire in timern

För att undvika risk för kortslutning under installationen, koppla bort negativa polen på batteriet. Därefter letar kabelnätet som går till tändningslåset nyckel. Detta innebär vanligtvis att ta bort rattstången trim, som i allmänhet finns på med skruvar. Konsultera en workshop manual för mer information.

Anslut den Blitz sele adapter, som köps separat från turbo timer. Anslut förlängningen ledningsnätet som kommer med Blitz satsen i turbo timern sele. Skarv i en längd av kabeln till nödbromsen tråd som är tillräckligt lång för att gå från parkeringsbromsen till där Turbo Timer kommer att monteras. Skarva den lila ledningen på kabelstammen på ståltråd som man skarvade in i nödbromsen tråd.

Om det finns några ledare för valfria funktioner som du inte kommer att använda, täck dem med eltejp för att förhindra en kort. Jorda två svarta ledare som kommer sele förlängningen till en lämplig plats i streck. Kontrollera att kablarna är säkrade tätt på en ren metall yta.

Koppla in Vacuum Line

Hitta ett lämpligt hål i brandväggen för turbo timern är vakuum linje att passera. Om du inte hittar ett hål, borra ett. Kör vakuum linje genom hålet och in i motorrummet tills den når insugningsröret.

Skär vakuum linje på mitten och sätter i ett "T"-adapter. Den tredje öppningen i adaptern är för turbo timern. Anslut vakuum linjen för turbo timern till adaptern. Se till att linjen inte vidrör någonting varmt eller rör sig i motorrummet. Anslut den andra änden av vakuum linjen till turbo timern.

Testa Timer

Återanslut batteriet och starta bilen för att testa turbo timer. När tändningen slås av, bör motorn gå en förutbestämd tid. Att slutföra installationen, montera turbo timer enheten på instrumentbrädan eller liknande någonstans med den medföljande kardborre och lim. Du kan också anpassade montera turbo timer på en plats som du väljer.


Relaterade artiklar


hur du anpassar en Cheva lastbil
hur man gör min lastbil avgaser högre
hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor
hur man gör en tystare bil stuga
raybestos keramiska bromsbelägg vs kuddar fabrik
hur man installerar pilotlågor dimma
stänkskydd monteringsanvisningar
hur man installerar en automatisk mätare
hur du installerar en radio under 2000 Toyota 4runner
hur man gör en 4-cylindrig Dodge Neon snabbare