hur man målar din motorcykel för nybörjaren

hur man målar din motorcykel för nybörjaren

En ny lack är ett av de mest effektiva sätten att stärka utseendet på din motorcykel, men många auto-organ och butiker motorcykel kommer att ta ut ett högt pris för ombyggnaden. Spara pengar och ha kul målning din motorcykel hemma

Du behöver:.
Sprayfärg
. Rensa spray emalj.
Grundläggande verktygssats.
600-slippapper vattentät sandpapper.
800-slippapper vattentät sandpapper.
1000-grit vattentät sandpapper.

Förberedelser för Paint


1.
Ta bort alla delar av motorcykeln som ska målas, med hjälp av din instruktionsbok eller en affär manuell specifik för din motorcykel som referens. Täck nu naken motorcykel med en presenning eller täcka, eftersom delar kommer att av cykeln i flera dagar under målningen.
2.
Våt sand de delar som ska målas, med hjälp av vattentät 600-slippapper. Inte helt band de delar som ren metall, utan ta bort eventuella "glans" från den ursprungliga färgen. Om de delar som är avskalade helt kommer en primer måste tillämpas före målning.
3.
Tvätta delarna omsorgsfullt med tvål och varmt vatten. Låt dem lufttorka helt. Torka inte dem med en handduk eller trasa, eftersom detta kommer att lämna ludd bakom som visar bakom den nya färgen.

Måleriet delarna


1.
Skaka på sprayfärg i två till tre minuter innan det första lagret. Om du inte vill ha en matt, "rat-bike" titta, använda en högblank sprayfärg.
2.
Spraya på ett tunt, jämnt lager färg på varje del för sig. Oroa dig inte om den ursprungliga färgen lyser igenom de första rockar. Spray för jämnhet, inte för täckningen.
3.
Spray en andra färgskikt på varje del för sig. Jämnt päls på hela ytan på delen. Låt den här pälsen att torka över natten.
4.
Våt sand ytan av de delar lätt med vattentät 800-slippapper, efter hela 12 timmars torktid. Det enda syftet med att ens målgång i färg. Ta inte bort färg från de delar. Låt delarna lufttorka helt.
5.
Spraya en tredje lagret färg på varje del för sig. Du kan spraya mer liberalt den här gången, beläggning hela ytan jämnt tills den ursprungliga färgen inte längre syns igenom. Låt färgen torka i 12 timmar och sedan våt sand med vattentät 800-slippapper. Om, efter torkning, den ursprungliga färgen visar, du kan spraya flera appliceringar på ett liknande sätt.
6.
Spraya på ett tunt, jämnt lager av tydliga emalj på ytan av varje del för sig när den slutliga pälsen har slipat och tillåtas att torka. Låt tydliga emaljen torka i 12 timmar. Wet Sand klart emalj med vattentät 1000-slippapper.
7.
Spray ett andra lager av tydliga emalj. Låt tydliga emaljen torka i 12 timmar, därefter våt sand lätt med vattentät 1000-slippapper. Spraya mer generöst på det andra lagret, men fortfarande så jämnt som möjligt.
8.
Inspektera varje del för matta fläckar eller brister i färgen. Respray alla områden som behövs med samma förfarande. Stressa inte målningen processen.
9.
Tillbaka delar på motorcykeln, försiktigt, med hjälp av din instruktionsbok eller handla guide som referens.


Relaterade artiklar


hur man installerar ett kit oem Aero i en 2003 honda
hur man installerar en Reese ryck steg stötfångaren på en Cheva S10
hur man lyssnar på Zune över bilradion
Färgtoning lagar
Färgtoning lagar i delstaten Wisconsin
hur man installerar en utjämning kit på en Nissan Titan
hur man byter ytterdörren högtalarna i en 1996 Dodge Avenger
hur man gör rören lager motorcykel högre
hur du tar bort spoiler från en Hyundai Coupe
hur en nummerskylt