hur man kan minska en bakre utgång

hur man kan minska en bakre utgång

När man bygger en egen bil eller lastbil, ibland du vill köra en bredare hjul i ryggen och du inte har utrymme att göra det. Ett enkelt sätt att göra det är att minska bak, vilket ger dig extra utrymme för fälgar. Att göra detta kan vara en utmaning, och kräver extra arbete, men slutresultatet är värt det. Projektet fordon är en axel från en 2001 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon

Du behöver:.
Chop såg med metallkniven
. MIG Svets.
4 1/2-tums vinkelslip med slipskiva.
Jack.
Pallbockar.
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Tråget.
Rak kant.
Märkpenna.


1.
Jack upp axeln och placera den på pallbockar.
2.
Skruva loss bromsoken från axeln med hjälp av 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
3.
Skjut rotorerna bort av den bakre delen med hjälp av händerna och ställ dem åt sidan.

4.
Skruva loss skillnaden täcka med 3/8-tums spärrfunktion. Det differentiella vätskan rinna ut vid något tillfälle så har tråget redo.
5.
Skruva loss bulten som håller fast låspinnen på axeln med 3/8-tums spärrfunktion. Låspinnen kommer då att glida ur differential, så lägger den åt sidan.
6.
Tryck i slutet av axlarna och dra c-klipp ur axeländarna vid differentialen. Vid denna punkt, drivaxlar är fria och kan dras ut ur huset. Ta ut axeln så rakt som möjligt så att du inte skruva upp axeln sälar.
7.
Markera axeln det belopp du vill begränsa axeln med permanent märkpenna. Vanligtvis vill du ha nedskärningar att vara innanför den bladfjäder fästen, men inte direkt på differentialen. Lägg en rak på toppen av axeln och markera en linje tvärs överst på axeln med hjälp av markören. Det blir en anpassning punkt för klippas så att du ser till axeln stubbar inte vrida sig i processen.
8.
Placera axeln på hugga sågen och se till att axeln är i 90-graders vinkel med kniven. Detta steg är viktigt, så se till att du har fått det rätt inställd.
9.
Skär axeln med hjälp av hacka såg. Skär den i båda ställen där du har markerat den med hjälp av hacka såg.
10.
Grind en 45-graders vinkel i axelhuset och avskurna ändar. Vad du gör är att göra det så att när du trycker på två stycken tillsammans bildar det ett V form med botten av V-punkterna mot mitten av axeln. Detta kommer att ge dig en bra plats att svetsa till.
11.
Håll axeltappen till axelhuset med händer och anpassa den övergripande varumärket du gjorde i steg 7 så att de två varumärkena line up.
12.
Svetsa axeln tillsammans med MIG svetsare. En häftsvets är ett tillfälligt svets som inte kräver mycket svetsning tid och är inte en fullständig pärla. I detta fall kommer du in avtryckaren i kanske två sekunder, vilket ger en tjock svets i axeln. Gör detta runt utsidan av axeln på fyra ställen.
13.
Håll rak på axeln för att se till att det är helt rak. Om axeln är vriden eller lutas ett eller annat sätt kommer du gå igenom axel tätningar och har vibrationer frågor.
14.
Svetsa axeln med korta pärlor, 2 inches lång åt gången. Rotera axeln och svetsa en del, sedan svetsa en annan på den motsatta sidan, för att inte bygga upp värme.
15.
Placera axlar i en låda och skicka dem till en mekanisk verkstad som ska kortas. De drivaxlar har ändar som inte bara kan klippa och svetsas samman --- de måste bearbetas.
16.
Återmontera axeln när drivaxlar komma tillbaka från bearbetning i omvänd ordning med demontering.


Relaterade artiklar


hur man gör bilens högtalare låter bättre
hur man byter en högtalargallret på en Camry
hur du väljer rätt bränsle sparare - 4 delar
beskriver anslutning varningsljus på enkelt sätt
hur man gör rören lager motorcykel högre
Bilen inredning idéer
hur man målar bilen autobody
hur nyans glasfönster bil
historia köpmännen däck
fordon sänka effekter på hjulinställning