define hjul offset

define hjul offset

Ett hjul är offset är en av flera metoder för att kvantifiera vad mätningen av hjulet, som delvis avgör vilken bil man kan gå på. Det finns också bultmönster, bredd, diameter och backspacing. Offset avser där hjulet vilar i förhållande till navet i bilen är det fastsatt

Offset Basics

Ett hjul är offset bestäms av avståndet från där hjulet monteras på navet till mittlinjen av hjulet. Mittlinje i hjulet är absoluta centrum av fälgen. Avståndet mellan mittlinjen och navet avgör om hjulet är noll, positiv eller negativ offset.

Positiv offset

För ett hjul att ha en positiv offset, dess montering ytan skall mot utsidan av hjulet (bort från fordonet) och hjulets mittlinje. Detta resulterar i ett hjul som kan stoppas in i hjulhuset. Front-hjulsdrivna bilar använder positiv offset hjul, även om vissa nya bak-hjulsdrivna fordon har börjat använda dem också.

Negativ offset

För att få en negativ offset, ett hjul är monteringsunderlaget måste mot insidan av hjulet, i själva verket driver hjulet bort från bilen. Mycket brett och djupt fat hjulen är vanligtvis negativa offset hjul.

Nollpunktsförskjutningen

En noll-offset hjul är en där navet monteringsytan är, även med mittlinje hjulet, så att montering är varken inåt-eller utåt.

Hur Mät Wheel Offset

För att bestämma ett hjul är offset, mäter man avståndet från hjulets mittlinje till dess montering område. Detta mått anges i millimeter.


Relaterade artiklar


stålhjul vs fälgar
hur man installerar en anpassad bil interiör
hur man installerar ras sittplatser i en mustang
hur man målar bakljus linser
hur du tar bort en radio i en dodge ram
hur till förbifartsleden knacksensorn på en 1990 Ford F150
dubbla kromade avgasrör tips
hur man läser en storlek lastbilsdäck
Syftet med Hjuldistanser
bilstereo ledningar tips