Jetta bilstereo installationen tips

Jetta bilstereo installationen tips

Så du har dina högtalare, subwoofer, förstärkare och chef enheten för din Volkswagen Jetta MK III. Vad händer nu? Installera en komplett stereo i en bil brukar inte så skrämmande utmaning som det tycks vid första med alla dessa sladdar. Men några tips hjälper när man närmar sig uppgiften för din Jetta

Säkerhetsföreskrifter för installation

Koppla ditt bilbatteri. När arbetar på elektriska apparater, kontrollera att allt är avstängda för att förhindra att skada sig själv. Pop huven och koppla bort batteriet. Se till att du har frånkopplad det genom att markera instrumentpanelen. Om körsträcka räknaren är avstängd, då batteriet är avstängd.

Tips och tricks för rent installera bilstereon

rent installera en stereo i bilen är ofta den mest tidskrävande och svåraste delarna av installationsprocessen grund av de många sladdar till förstärkaren och huvudenheten. Dock är Jetta III MK ett lätt fordon att köra och dölja kablar igenom. Innan du börjar, se till att du vet hur att koppla din förstärkare, högtalare och huvudenheten eftersom att kunskap kan spara en verklig huvudvärk senare.

Stammen är det mest logiska stället att placera förstärkaren. Vissa människor kommer att skruva på förstärkaren på baksidan av baksätet för att spara utrymme eller helt enkelt skruva fast den till botten av stammen. Hursomhelst fungerar bra. Stammen är fodrad med ett tyg som är lätt att skära ner för att köra ledningarna genom att de bakre högtalarna om du vill att driva dem med din förstärkare.

Hela baksätet fällas, vilket skapar en lätt väg att köra ledningarna genom att fronten på bilen. Det är också här du kommer att vilja marken din förstärkare. Titta under botten sittdynornas i den bakre, märker du säkerhetsbältet skruvas i med en mutter. Använd en Phillips förare skruv att skruva loss muttern och koppla jordkabel och skruva sedan allt ihop igen.

Öppna en av bakdörrarna och du kommer att märka en plast panel på marken. Det är där du vill fortsätta ledningar stereon. Samma sak gäller för ytterdörren. Dessa svart plast paneler kan tas bort genom att lossa skruvarna med en Phillips skruvmejsel. Efter att ha kört trådarna under dessa paneler kommer du till framsidan av bilen och en uppenbar återvändsgränd. Men i likhet med stammen, kan den svarta mattor dras tillbaka för att fortsätta gömma kablarna. Oroa dig inte förstör mattan eftersom det är lätt anbringas så länge du bara dra ut i ytterområdena av mattor.

Härifrån kan du köra alla nödvändiga kablar upp till huvudenheten . Ta först bort huvudenheten från instrumentbrädan. Vissa människor kommer också att ta bort delar av instrumentbrädan att skapa utrymme att inkörda kablar upp till huvudenheten. Däremot kan på ett enkelt knep att bli en tid sparare. Använd en trasig galge att köra kablar upp genom ledningarna kanalen bakom huvudenheten. Detta kan spara mycket tid.

Hitta en öppning i bilen för att köra ström kabel från din förstärkare till batteriet. Den närmaste öppning till motorrummet och att batteriet är på förarsidan golvet under pedalerna.


Relaterade artiklar


DIY: pigtail trailer ljus
var att hitta grafik för 2007 Jeep Wrangler
hur man installerar ett kabelnät på en Cheva van uttrycka
krom och rostfritt avgassystem tips
Hur man testar en bilstereo
hur du tar bort grillen på en 2007 Dodge RAM
hur man kan öka hästkrafter på en Cheva blazer
Integra sänkningsfjädrar vs coilovers
hur man ansluter en roady xm Delphi till en bilstereo
hur man kan minska ljudnivån inuti bilen hytter