olika färger för att måla en bil

olika färger för att måla en bil

Paint är ett viktigt inslag på alla fordon, eftersom den inte bara ger ett fordon karaktär och individualitet men tjänar också till att skydda karossen från korrosion. Alternativen för automatisk färg har kommit långt och ger nästan obegränsade möjligheter

Basic solida färger

De flesta bilar och lastbilar som görs i dag är målade en solid färg. De flesta biltillverkare kommer att måla fast variationer i valfri färg av spektrat, dessa färger är modifierade nyanser av grundfärgerna. Dessa färger kan variera från monokromatiska färger som nyanser av vitt, grått och svart. Alternativt färger som blått, rött och gult används för att göra andra färgskiftningar.

Mörk vs Light

Färgen på en bil är ofta ett uttryck för ägarens personlighet, men färgen på en bil kan vara ansvarig för så mycket mer än så. Ljust färger som vitt, gult och orange kan vara mycket synlig när som helst på dygnet, och i flera väderförhållanden. Mörka färger som svart och blues tenderar att finnas slankare och kan associeras med lyx. Vissa färger som orange och rött anses flashigt och ses ofta på sportiga modeller.

Metallic och Pearl

polykromatisk, eller "metall flagna" färg är en finish som innehåller små metall flingor att överdriva kroppens linjer och konturer av ett fordon. Detta var en gång en eftermarknad alternativ, men fler och fler biltillverkare idag använder en subtil version av denna färg på sina fordon. En variant av detta färgtyper kallas "pärla", och det fungerar genom att kombinera två olika färglager. Detta kan skapa en subtil eller radikal förändring i färg beroende på i vilken vinkel man ser det.

Custom

De alternativ i dagens anpassade färgindustrin är nästan obegränsade. Målarfärg system kan vara allt från en grundläggande form av anpassade färg som en enkel två ton av den extremt komplexa multi-färg väggmålningar och mönster ses på visa bilar. Målade flammor eller racing stripes är vanliga bland högpresterande cirklar, och intrikata väggmålningar och flashiga mönster är oftast sett på bilar och lastbilar som faller in i låg-ryttare kategori. En form av pärla måla kallas "godis" används ofta för anpassade program, det är en silver färg belagd med en färg tonat, mycket glänsande klarlack och ger en mycket djup effekt att färgen

Geografi och Detta är en viktig faktor att beakta när du väljer färg för en bil, som färgämnen kommer att reagera positivt eller negativt till ett visst område. I mycket soliga och varma klimat, färger som svart, blå och röd ofta en tendens att blekna och oxidera, dessa färger kommer också att visa damm och smuts mer än ljusare färger som vitt, gult och silver, som vanligtvis ser ren (även när den är smutsig) och motståndskraftiga mot oxidering.

Paintless

kortlivade DeLorean DMC-12 har tillverkats från 1981 till 1982 och såldes med en rostfri kropp utan en plats för färg. Detta är den enda bilen som ska tillverkas och säljs på ett sådant sätt. Detta var ursprungligen tänkt att vara en spännande metod för att avslutas auto organ, metoden: s problem var snart avslöjas när en kropp panel skulle lida en liten buckla. Utan färg för att täcka upp reparationer, var ägare tvingas att antingen köpa en dyr ny kropp panel eller måla hela bilen en färg.


Relaterade artiklar


momentomvandlare förklaras
hur man kan anpassa en blåsa av ventil
hur du installerar en 12v inverter i din bil
tillbehör bilavgaser tips
hur man installerar en rpm mätare
Hur man väljer en bra GPS-system
kan du sätta K & N luftfilter på en dieselbil?
typer av bilstrålkastare
hur man handhar en fjärrstyrning enhet
nyckellösa programmering instruktioner för Chrysler bilar