hur man målar en instrumentpanel

hur man målar en instrumentpanel

Instrumentbrädan i din bil blir det mycket mer uppmärksamhet än du kanske tror. Det är den mest sett en del av inredningen i din bil, folk ser det då bilen är parkerad och när du kör på vägen. Du ser också på instrumentbrädan hela tiden du sitter bakom ratten. Om din instrumentbräda är tråkigt, bleka eller bara ett ointressant eller föråldrad färg kan du dra stor nytta av att måla det om den är gjord av vinyl eller läder

Du behöver:.
Maskeringstejp och papper
. SEM tvål.
SEM världsklass prep.
Gray instegsskydd pad.
SEM säker-coat färg.
SEM klar eller blank färg.


1.
Place maskeringstejp och papper över områden kring streck så att ingen sprutdimma landar på dem. Täck vindrutan, radio och andra kontroller. Kasta ett gammalt lakan eller presenning över framstolarna för ytterligare skydd.
2.
Tvätta instrumentbrädan med SEM tvål (se Resurser). Använd en grå instegsskydd pad att skura instrumentbrädan med tvål. Tvätta och skrubba tills vattnet inte längre pärlor av. Detta bevisar att alla gamla städare eller protectants har tagits bort. Rengöringsmedel och protectants tillåter inte måla att ansluta sig till ytan.
3.
Rengör instrumentbrädan med SEM världsklass prep, vilket undanröjer alla kvarvarande smuts eller dammpartiklar, olja och fett. Detta är också användas i stället för primer och hjälper färgen följer instrumentbrädan, som orsakar mindre flisning, peeling eller sprickbildning i framtiden. Låt prep torka helt.
4.
Applicera två tunna skikt av färg till instrumentbrädan. Flera tunna lager ger bättre täckning än några tjocka lager. Tunna skikt orsakar också mindre körningar eller bubblande i färgen. Du kan använda fler skikt om det behövs. Vänta 30 minuter mellan varje lager för att färgen skall bli tacky.
5.
Applicera två eller flera tunna lager i klart eller blank färg till instrumentbrädan. Detta hjälper till att skydda färgen och gör streck har en glansig blick. Vänta en hel dag för all färg att torka innan du rör färgen.

Tips och varningar


 • Använd handskar om din hud är känslig för kemikalier. Andra färgprodukter kan användas, men SEM produkter är tillverkade speciellt för användning på de typer av material som instrumentpaneler är gjorda av. De är gjorda för att vara något flexibel, eftersom streck rör sig när du kör. Andra färg kan spricka och skal från denna rörelse.
 • aldrig sand eller måla utan att bära en ansiktsbehandling andningsskydd.


 • Relaterade artiklar


  BMW avgassystem tips
  krom färg tips
  auto metall målning tips
  hur du ansluter en ljudström 404 amp
  hur du installerar en stötfångare täcka på en PT Cruiser
  billiga sätt att öka hästkrafter på en Mustang V6
  bort nyans från en bil
  oljekylare instruktioner
  Thule rack instruktioner
  hur vill tysta ett larm