hur man målar bilen autobody

hur man målar bilen autobody

Målning bilar kan vara lite knepigt men kan göras av någon som inte skicklig på att måla och kropp fungerar. Slutresultatet kommer inte vara lika fin eller felfri, men det kan se anständig och kostar tusentals dollar mindre än om du hyrt en professionell målare. Med rätt åtgärder kan du ha en fint målad bil i en dag eller två

Du behöver:.
Maskeringstejp och papper
. Vax och fett remover.
Microfiber handduk.
Primer.
Sandpapper.
Andningsskydd.
Vatten.
Klarlack måla.


1.
Se till att hela bilen har slipas. Om inte, använd en dubbel åtgärd slipmaskin och 120 sandpapper att slipa bilen ner till ren metall. Detta gör att primer och färg att ansluta sig till bilen. Du kan använda detta för att sand över alla auto organ filler om bucklor har fyllts med det. Var noga med att bära andningsskydd vid slipning och målning.
2.
Place maskeringstejp och papper över alla områden på bilen som inte kommer att målas. Detta inkluderar fönsterglas, speglar, dörrhandtag, nyckelhål, däck, fälgar, grill och belysning.
3.
Torka bilen ner med vax och fett remover använder en microfiber handduk. Detta tar bort fett eller olja från fingeravtryck eller andra material. Upprepa detta flera gånger. Den flytande kräver inte extra tid för att torka.
4.
Spray två tunna lager primer på bilen, så att varje lager 30 minuter för att torka. Vänta en timme efter sista lagret så att primern torkar fullständigt.
5.
Sand bilen för hand med hjälp 300 slippapper, hålla sandpapper blöt hela tiden. Detta förhindrar att damm ansamlas från repor i primer. Skölj bilen av med vatten och torka den med en duk. Ta bort alla maskeringstejp och papper.
6.
Place nya maskeringstejp och papper på bilen på områden som inte kommer att målas. Kontrollera att papperet förblir ren utan damm bygga upp som skulle kunna komma in i färgen.
7.
Spraya färg på bilen, med början längst upp i taket och arbeta dig nedåt. Använd tunna, jämna drag. Applicera 3-5 tunna lager av färg, vilket gör 30 minuter mellan varje lager för torkning.
8.
Applicera 3-5 lager klarlack målar med samma förfarande som vanlig färg. Vänta 30 minuter efter applicering av klarlack färg innan du tar bort maskeringstejp och måla. Låt bilen torka i en hel dag innan du flyttar det.

Tips och varningar


 • Måleri sker bäst inne i en bil lackboxen. Om man inte är tillgängligt, öppna alla dörrar och fönster i ett garage efter rengöring loppet av damm och smuts. Peka fläktar utåt för att dra rök och sprutdimma ut ur garaget.


 • Relaterade artiklar


  Integra sänkningsfjädrar vs coilovers
  hur du installerar en radio i ett 1988-1992 Chevrolet Silverado
  beskriver anslutning varningsljus på ett fordon
  hemlagad vatten injektion för automatisk motorer
  hur du tar bort en installerad 2002 ford F250 radio
  vad däcket passar en 19x8 fälg?
  hur du lägger till belysningen när bogsering din båt, bil, andra
  hur man gör en 4-cylindrig Dodge Neon snabbare
  hur man lyssnar på Zune över bilradion
  hur man installerar en bar Eibach gungning på en GTI