hur man hittar rätt momentomvandlare

hur man hittar rätt momentomvandlare

Momentväxlar bedöms av "stallfart," hastigheten når motorn innan energin överförs av momentomvandlaren på sändning. Varje momentomvandlare tillverkare priser konvertrar av Stall hastighet. Dessa är emellertid endast att betrakta som riktlinjer. Många faktorer kan påverka en omvandlare stallfart, inklusive fordonets vikt, syfte och motor och drivlina specifikationer. När rätt information samlas in, lämnar det till momentomvandlare tillverkaren, som kan rekommendera rätt omvandlare för din ansökan.
1.
Bestäm fordonets vikt. Den momentomvandlare s stallfart beror på fordonets vikt. A-omvandlare som stallar vid 2. 500 rpm kanske stall till nära 4. 000 rpm i en tyngre bil. Därför är vikt en avgörande faktor i valet av en stallfart. Om fordonet inte har omfattande förändringar, se bilens instruktionsbok för att hitta den vikten. Om fordonets vikt är okänd, många bilreparationer butiker har vågar för en nominell avgift.
2.
Reda på om bilen kommer att användas främst för gatan eller dra remsan. Detta är avgörande, eftersom ett fordon som drivs på gatan med en momentomvandlare avsedd för racing kommer att resultera i en dramatisk minskning av bränsle körsträcka och kommer så småningom att förstöra sändningen.
3.
Registrera specifikationer av motorn, inklusive bar, stroke, typ av topplock, kamaxeln hiss och varaktighet, om bränsletillförsel systemet består av en förgasare eller bränsleinsprutning, och röret storlek avgaser rubriker, om så utrustad. Om motorn är lager, se motorns specifikationer manual. Om motorn är utrustad med eftermarknaden komponenter, kontakta tillverkaren eller hänvisa till tillverkarens litteratur.
4.
Observera om överföringen är automatisk eller manuell och registrera utväxling av skillnaden redskap. Det differentiella s växel kan oftast bestäms av fordonets instruktionsbok. Om inte, kontakta fordonets tillverkare.
5.
Kontakta tillverkaren av momentomvandlare och förse honom med ovanstående information. Tillverkaren kan sedan rekommendera lämplig utrustning för din ansökan.


Relaterade artiklar


hur man köper dubbar ersättare hjul
hur man får mer hästkrafter på Jeep Grand Cherokee
hemlagad vw strålkastare
lastnät instruktioner
hur du anpassar en Cheva lastbil
hur man installerar en kall luftintaget på en ättling TC
hur man installerar en CD-spelare i en 04 WRX
lastbil målning tips
hur man installerar sänkningsfjädrar
DIY: Veggie bil