däckstorlek alternativ

däckstorlek alternativ

Däck finns i olika storlekar för bilar, lastbilar, traktorer, motorcyklar, terrängfordon och 18-hjul semi-lastbilar. Alternativen för däckstorlek är olika på grund av alla nödvändiga mätningar för att bestämma egenskaper hos varje däck. Mätning typer för däck storlekssortering omfattar fordonstypen, service förändring typ, bredd, sidovägg ratio, inre däck material, däck diameter och hastighetsklass

Format

däckdimensioner uttrycks i en bokstavs-och sifferkombination i ett format som för tre siffror eller bokstäver, ett snedstreck och fem siffror eller bokstäver, som ABC /DEFGH . Ett tillägg tre nummer eller bokstavskombination skall läggas till som beskrivning av tjänsten som beskriver en däckets belastningsindex och hastighetskategori.

Däcktyp

Den första bokstaven eller siffran i Format beskrivning beskriver den typ av däck eller fordonet däcket används till. P representerar en personbil, T är en tillfällig eller reservdäck, LT är en lätt lastbil och C är ett nyttofordon, bland andra beskrivningar. Ibland detta brev är placerat i slutet, eller ingen däcktypen uppgift ingår att beteckna metersystemet.

Däcksbredden

bredd är också ett alternativ för däckstorlek. Bredd är typiskt uttryck i tresiffrigt nummer efter däcktyp som indikerar brev. Det tresiffriga numret bestäms av millimeter mätningen mellan sidoväggarna av däcket.

Däcksida Bildförhållande

De två-siffriga nummer efter snedstrecket representerar däcksidan höjd i förhållande till bredden på däcket mellan varje däcksidan. Detta visas som ett förhållande, ett tvåsiffrigt nummer med hjälp av mätningar av däcksidan höjd och sektionsbredd i millimeter.

Konstruktion och Rating

Efter tvåsiffrigt nummer som anger förhållandet däcksidan aspekten är en eller två bokstäver används för att uttrycka hastighetskategori och inre konstruktion av däcken. Inre konstruktion representeras av en av bokstäverna R, D, B eller F, som beskriver hur gummit i däcket är konstruerat tillsammans inuti däcket för att bilda skal av däcket. En hastigheter av ZR ibland används i stället för den inre konstruktionen bokstäverna på moderna däck som funktion hastigheter.

Diameter

Tire dimensionering alternativen ingår diameter storleken på ett däck. I det format som används för att identifiera ett däck storlek, de två sista siffrorna i femsiffriga kombination efter snedstrecket representerar diametern på däck i inches. Hälften inches finns också representerade som ett decimaltal. Personbilar och lätta nyttofordon har normalt en diameter på mellan 8 och 28 inches.


Relaterade artiklar


hur man kan minska ljudnivån inuti bilen hytter
hur kallt luftintag fungerar
hur man använder Aeroquip
diy bil målning
hur man installerar en automatisk mätare
hur till förbifartsleden den katalysatorer på en sierra lastbil
diy säng liners
hur du tar bort stereo i acura tl
auto färgton tips
Hur man monterar en lastbil låda säng verktyg