auto fönster nyanser statens lagar

auto fönster nyanser statens lagar

Toningssystem dina bilar fönstren kan vara ett trevligt tillskott till utseende och stil, och även till säkerhet, men toning lagar är ofta komplicerade. Det är viktigt vid planering av en nyans jobb, som du förstår precis vad dessa lagar för att undvika ett citat eller värre, utvisning av brytning

Vad är Toningssystem

Fönster toning är tillämpningen av en film eller annan behandling för att fönstren i ett fordon. ?-vindrutan, sidorutorna och bakrutan-för att förhindra ljus från att tränga igenom. De flesta nya fordon levereras som standard med någon form av fönster brytning, som uppfyller statliga och federala säkerhetsföreskrifter. Men eftersom statliga normer skiljer sig åt, kommer beloppet på färgbrytning vara minimal, vilket är varför de flesta fönster nyanser i dag görs av en professionell installatör eftermarknaden, eller efter det att fordonet har sålts.

Anledningar till Nyans

Det mest vanligaste orsakerna till fönster toning är privatliv och stilen. Men det finns många fall då fönster nyanser tjänar mer än en ytlig syfte. Det kan vara en medicinsk nödvändighet. Medan vissa kanske gillar utseendet, medan andra med sol allergi, eller ljuskänslighet, lupus och melanom behöver fönster toning bara för att bibehålla god hälsa.

Toningssystem Nivåer

State fönster lagar fastställa acceptabla nivåer av brytning baseras på den procentuella av yttre ljuskälla som kan passera genom. Till exempel, om lagen ger en 60 procent nyans på ett visst fönster, detta kräver 60 procent av ljus att passera genom färgning. Toning som misslyckas med att tillåta en korrekt andel av ljuset passera genom fönstret bryter mot lagen.

statliga lagar

Lagar varierar på acceptabla nivåer av fönster brytning, inte bara från stat till stat, men också från fönster till fönster. Till exempel tillåter Arizona nyansering av någon procentsats som skall tillämpas på baksidan, sidan och baksidan fönster, men endast 33 procent fyllning på främre sidorutorna. På andra änden av skalan tillåter New Hampshire skuggning ingen som helst på framsidan fönstret och bara 35 procent nyans på baksidan, sidan och baksidan fönster. Kanske den enda gemensam reglering för alla stater är att använda nyanser på vindrutan är begränsad till visiret området, men bredden på visiret varierar.

Undantag

Trots att lagar förbjuder vissa nivåer av brytning, är undantagen visat medicinsk nödvändighet. Om du har ett giltigt läkarintyg eller vision-relaterade tillstånd, kan du ansöka om dispens från staten och, om den beviljas, måste du bära dokumentation för att bevisa medicinsk nödvändighet, ljuset exponering nivå som tillåts och tillståndspliktiga bevilja den medicinska undantag. Du ska veta att undantag inte beviljas om det skydd den färgning som behövs för kan tillhandahållas av andra enheter, t. ex. solglasögon. Vidare, om undantag ges, kan fordonet i fråga endast vara juridiskt drivas av den som begär undantag.

Varning

Eftersom statens lagar varierar så kraftigt, som är intresserade av tonade rutor på deras fordon är väl rådas att konsultera en professionell i sitt område för mer information.


Relaterade artiklar


nyckellösa programmering instruktioner för Chrysler bilar
hur man lyssnar på Zune över bilradion
tips om hur du installerar bilens högtalare
billiga sätt att anpassa din bil
diy bil underredsmassa
hur man wire en Dodge RAM broms trailer från scratch
det bästa sättet att lägga till framförande till en Dodge Dakota
hur man installerar ett kit oem Aero i en 2003 honda
hur du installerar en stötfångare täcka på en PT Cruiser
hur man installerar ett kabelnät på en Cheva van uttrycka