BMW E39 projektor strålkastare installationsinstruktioner

BMW E39 projektor strålkastare installationsinstruktioner

Projektor strålkastare är även känd som Angel Eyes eller halos på grund av deras ovanliga utseende när upplyst. Men bortsett från deras uppenbara cool utseende, projektorer genomföra en mer allvarlig funktion, som ger långt bättre belysning än vanliga strålkastare. Trots att alla BMW nu har dem, många äldre modeller som pre-2002 E39 BMW 5-serie, gjorde det inte. Lyckligtvis är det möjligt att ersätta beståndet strålkastarna på en äldre modell med projektorer

Om att få dem

Det bästa sättet att uppgradera till projektorer är genom att köpa en komplett uppsättning av OEM projektor strålkastare känd, som Celis ljus och som görs av Hella. Strålkastarna kommer att köra runt $ 1100 eller $ 1200 om du shoppa runt.

Saker du behöver

Innan du installerar Angel Eyes, du måste också få ett par Y-sele adaptrar som kan dela årsskiftet signal och parkeringsljus kabelnätet i två selar. Du behöver också den nyare stilen Hella /Phillips förkopplingsdon till att belysningen ska fungera ordentligt och en fullständig uppsättning spärrhandtag att installera dem. Det finns diverse verktyg som skruvmejslar som behövs.

Jämför din Reaktorer

Innan du installerar nya strålkastare, kontrollera att du har rätt förkopplingsdon för strålkastarna genom att jämföra dina befintliga strålkastare barlast fästet med den ballast montering fästet som följer med satsen. Om du inte har rätt förkopplingsdon, få dem innan du försöker installera.

bort den gamla strålkastare

Ta bort den befintliga strålkastarna på din 5-serie av unbolting de fyra skruvarna som håller varje strålkastare montering på. När strålkastarna är låste upp, koppla bort kablarna på baksidan av lamporna.

Installera den nya hållare

Ta bort fästen som finns på den nya Celis strålkastare och installera fästena på bilen i stället för den befintliga parentes för att tillåta nya strålkastare som ska installeras. Samtidigt, installera kroppen-färgad panellist från den gamla belysningen på den nya projektorn ljus, försiktigt så att inte bryta något.

Wire och installera Lights

Om du vill att belysningen ska fungera med befintliga ledningar, använda Y-sele att dela blinkers och parkeringsljus sele i två selar. Anslut den nya selen i strålkastarna och se till att de fungerar korrekt och sedan installera strålkastarna på bilen i baksidan av ta bort den gamla belysningen.

Tips

På de flesta E39 5-serie, passagerarsidan luften konditionering Påfyllningsröret måste böjas något så att Celis församling för att passa. Det bästa sättet att göra detta är att använda en pipe-bending verktyg, men det kan också göras för hand om du är noga med att inte bryta röret.


Relaterade artiklar


hur du installerar en krängningshämmare på en Cheva
gör det själv släpvagn missöden
hur man installerar en LED-ljus bar på en Dodge Dakota
hur man byter en bil horn
bilstereo borttagning instruktioner
hur du skyddar dimljus från skador
EBC bromsbelägg egenskaper
hur man byter en högtalargallret på en Camry
hur vill tysta ett larm
hur man passa 10,5-tums fälgar på en Ford Mustang Cobra