tips om hur du installerar band värme wrap på avgaser

tips om hur du installerar band värme wrap på avgaser

Avgassystem värme är en viktig orsak till obehag medan ridning en motorcykel. Isolerande värme linda kommer tona ner värmestrålning från din ljuddämpare och rör, vilket ger en liten prestandaökning på grund av bättre luftflöde från motorn, och hålla din cykel svalna på de varmaste dagar

Du behöver:
Kall luft intag montering.
Skruvmejsel.
Socket.
Hylsnyckeln.

Förberedelser Avgassystem Wrap

För en stramare, enklare wrap, bör värmeisolerade wrap läggas i blöt i eller sprayas med vatten före applicering. Detta gör det möjligt wrap att sträcka något, så att den kan tillämpas striktare och mer jämnt än om det var torrt. För en snabbtorkande lösning har vissa mekanik varit kända för att använda alkohol i stället för vatten till våt värme wrap, så att när motorn är påslagen, och avgassystemet värms upp, fukt avdunstar snabbare.

Inslagning Rör

Starta vid utloppet av avgaserna, linda utåt från cykeln, överlappande varje pass med 1 /4 till 1 /2 tum. Vart fjärde eller femte går runt avgasröret, ta wrap med händerna och vrid fast den. Du kommer att se bubblor och vatten stam ur wrap som du spänner. Detta är ett gott tecken, eftersom det innebär att wrap är stretching på rätt sätt. Du kan svepa katalysatorn och en 2 till 1 eller 4-1 lederna som en enda pipa.

Slutgiltiga justeringar

Använda värmebeständiga stretch band (som troligen ingick med din wrap) eller metallrör- band, fästa båda ändarna av wrap tätt att säkerställa att det inte riva upp under cykling. När din wrap är tight och sätter en gräns, gå vidare och starta cykeln. Eftersom den värmer upp kanske du märker svimma spår av rök eller avdunstning från avgasflödet, och en konstig lukt. Oroa dig inte. Detta är helt normalt. När wrap torkar och botemedel, du är fri att rida och njuta av din nya värme-effektiv utsugning.


Relaterade artiklar


hur du tar bort lim på nyans från bilfönster
tomtom 920 vs tomtom 920T
Sirius radiosignal problem
hur du installerar en radio i en Buick LeSabre
fordonsindustrin spray målningstekniker
gör det själv bil interiör
hur man byter en bil antenn med cb antenn
hur du ansluter Honda Civic dimljus
Färgtoning lagar i delstaten Florida
nyckellösa programmering instruktioner för Chrysler bilar