instruktioner för installation av ett konvertibelt topp

instruktioner för installation av ett konvertibelt topp

När du installerar en cabriolet bil topp, måste du inse att det exakta förfarandet alltid kommer att variera för varje modell. Efter den exakta instruktioner eller hört en professionell expert på detta område rekommenderas alltid. Om den gamla bilen toppen har tagits bort, kommer du att ha vissa poster som trim och metall band du måste använda den nya toppen

Fästa bakre ridå

Hitta och markera centrum för bilens bakre båge. Det bör finnas en liten fördjupning i toppen i centrum. Häfta upp remsa av den bakre ridån till den bakre bågen på mitten av varje och anpassa kanterna på gardinen och den bakre båge tillsammans. När du häfta gardinen till den bakre båge på den övre kanten, dra gardinen passiv att jämna ut eventuella rynkor. Nu häfta gardinen till den bakre please band, med början i mitten genom att anpassa gardinen centrum hål med halshornet remsan centrum hål. Framsidan av bilens toppramen är låst på plats, måste du frigöra den och sedan spänna den en meter hög med en träbit eller något liknande. Nu bult i halshornet band med en bult i mitten och en i varje ände av gardinen, lägga till ytterligare två skruvar i mellan andra kan hjälpa till. Ta bort stag och lås den översta ramen på plats igen.

Justera Top

Att lägga bilens gamla överst på toppen av den nya kommer att hjälpa dig att bedöma var toppen passar över den bakre tack remsan. Markera antingen de platser där bulthålen ska eller om den bakre halshornet Strip överkant kommer att drabba toppen. Lägg upp över bilen ramen, rikta den ordentligt och skjut på något metallband från den gamla toppen: s listor i den nya toppen s listor. Att dra toppen sida kabel genom sina sidoficka, använd en tråd eller klädhängare böjd i en U i ena änden, skjut ledaren genom fickan och ta kabeln så att du kan dra ut igen. Nu kan du bifoga dessa kablar till sina rätta positioner på bilen ram genom att tillfälligt höja den övre ramen. Kontrollera att kablarna är täta och att anpassa den övre från sida till sida

flikar

För att placera kvartalet klaffar, Skjut upp framåt eller bakåt och se klaffarna "sömmarna linje med den övre ramen. Starta häftning den bakre klaffar som det bakre please band i slutet av remsan och dra och sträcka luckan runt kröken i halshornet band innan häftning i andra änden. Sträck upp mot halshornet remsan på baksidan kurvan, använder din anpassning märken som guide, och häfta upp till remsan på den platsen. När det finns tillräckligt med häftklamrar för att hålla toppen på plats i hela bilen, bult den bakre tack remsan som du gjorde tidigare.

Slutlig placering

Dra upp mot framsidan av bilen för att släta ut rynkor och markera var toppen möter ramen framkant på båda sidor. Dra och vik framsidan av det övre runt främre bågen, dra en halv tum förbi bågen framkant, sedan häfta mellan den yttre kanten. Du kan nu stänga och spärra toppen. Du kan nu häfta bilens topp header sigill till framkant, lim kvartalet och sidflikar på plats med klister och installera Tätlister och väl liner.


Relaterade artiklar


hjul & däck passar guide
Hur dynamometrar arbete?
tips om att ta bort en bilstereo
hur man byter en högtalargallret på en Camry
tips om hur du installerar band värme wrap på avgaser
hur man installerar en sele släpvagn ledningarna på en Hyundai Sonata
hur du installerar vindruta för en TomTom
hur man passa 10,5-tums fälgar på en Ford Mustang Cobra
hur man gör en passagerare van till en last van
Hur man testar en switch med en ohm mätare