hur man kan öka hästkrafter på en Toyota V6-motor

hur man kan öka hästkrafter på en Toyota V6-motor

Toyota har tillverkat flera olika V-6 motorer sedan 1980-talet, och de flesta är bränsle sprutas, allmänna ändamål motorer som används för lastbilar och medelstora bilar. Motorerna kan förses med vanligt förekommande bult-on delar som kommer att öka hästkrafter och ekonomi. En genomsnittlig bakgård mekaniker kan öka hästkrafter av Toyota V-6 i ca två timmar

Du behöver:.
Hylsnyckelsats
. Skruvmejslar.
Högpresterande tändstift.
8 mm tändkablar.
Syntetisk olja.
Förbättrad luftintag.

öka hästkrafter på en Toyota V-6 motor


1.
Byt olja med syntetisk varumärke genom att vrida på oljetråget avtappningspluggen counter -medurs, dränering den gamla oljan, vrida avtappningspluggen medurs för att stänga den, fylla då motorn till rätt nivå med syntetisk olja. Den syntetiska oljan är en överlägsen smörjmedel, och kan minska friktionen öka hästkrafter med så mycket som 10 procent. Filtret måste också ändras, och motorn får inte ha någon tidigare läcker eller olja frågor.
2.
Byt tändkablar med 8 mm breda ledningar genom att dra den gamla kabeln från kontakten och fördelarlocket, sedan ersätta den genom att trycka den nya kabeln på anslutningar. Anpassade färger finns tillgängliga, och vissa särskilda typer kan kräva montering. Bredare tändkablar överföra mer energi till plugg. De äldre ledningar 6 eller 7 mm, beroende på år, och kan ha delad eller spruckit på grund av ålder.
3.
Byt ut tändstiften med högpresterande enheter genom att vrida kontakten moturs och sedan omsätta den nya kontakten medurs i hålet. Vänd dem för hand tills de är gängade, för att förhindra korsgängning hålet. Använda "hetare" pluggar, eller pluggar med högre värmetal rating, kommer att öka hästkrafter eller ekonomi. Med hjälp av en multinode plugg kan också öka prestanda, men viktig faktor är värmetal betyg. Toyota V-6 motor kommer beståndet med en HR på 4 och behörigheten index går från 1 till 5.
4.
Byt luftintaget med en snorkel, eller öppna inslaget, unbolting den spännande rutan inloppsluften och slang och bultning på ett stycke luftintag som ger bättre luftflöde. Vissa modeller med en MAP-sensor kan behöva en specialiserad intag som kan rymma sensorn. Den öppna delen filter och slang (eller rör) kommer att öka hästkrafter avsevärt och ge den V-6 ett throatier ljud.

Tips och varningar


 • Rengöring av FI Systemet kan också öka prestanda något.
 • Använd lämplig säkerhetsutrustning och försiktighetsåtgärder vid arbete på ett fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en radio i ett 1988-1992 Chevrolet Silverado
  hur man handhar en fjärrstyrning enhet
  hur du tar bort nackskydden i en PT Cruiser
  hur färgton fönstren i bilen
  stål vs aluminium fälgar
  Hur man testar en switch med en ohm mätare
  hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor
  beskriver anslutning varningsljus på enkelt sätt
  tips om hur du installerar band värme wrap på avgaser
  stänkskydd monteringsanvisningar