billiga sätt att öka hästkrafter på en Mustang V6

billiga sätt att öka hästkrafter på en Mustang V6

Ford Mustang har varit en väldigt populär bil för den som söker en distinkt amerikansk muskel bil erfarenhet. Det är också en modell som ofta ändras, eftersom det tar så väl till ytterligare prestanda. Och det gäller inte bara på den V8-försedda Mustang GT, men det gäller även för de mindre kraftfulla V6 Mustang, som drivs av en 4,0-liters motor. Denna motor tar att trimma precis lika bra som sin V8 kusin

Avgassystem

För att frigöra mer kraft från din Mustang V6 motor, byt restriktiva lager avgassystemet med ett mer fritt strömmande en. Du kan börja med en god kvalitet Flowmaster ljuddämpare. Ett anständigt cat-back avgassystem, som ersätter avgaserna akter om katalysatorn att behålla uppfyllande av utsläppskrav, kommer att frigöra ännu mer makt. Ett annat alternativ är att installera en tubulär rubrik i stället för den restriktiva beståndet grenröret.

Cold Air Intake

Ju mer frisk, kall luft din Mustang V6 blir, desto kraftfullare blir det. Du kan installera en kall luftintag som ersätter den restriktiva beståndet luftburken, massa luft sensorer och lager filter. Förvänta någonstans från 8 till 15 horspower och ett bättre klingande morrande från motorn. För lite mer pengar kan du installera en hög kvalitet K N filter.

Omprogrammerade ECU

När det kommer ut ur fabriken, har en Mustang trimmad konservativt bränsle och tändning kurvor. Fast det är en av de dyrare ändringar, kan en ny trimmad ecu resultera i en dramatisk prestandaförbättring.

Underdrive Remskiva

Ett annat billigt och enkelt sätt att frigöra mer kraft från motorn är att ersätta det stora fabriken remskivor för komponenter som fläkten och servostyrning med en mindre underdrive trissa från ett företag som Steeda. De mindre remskivor minska tjuvanliggning på motorn och kan ge din motor en vinst på upp till 10 hästkrafter. Som en extra bonus, mindre remskivor också förbättra din bränsle körsträcka.


Relaterade artiklar


auto färgton tips
vad däcket passar en 19x8 fälg?
Hur hydrauliska lyftare rullen arbete?
hemlagad vw strålkastare
spole overs vs sänkningsfjädrar
hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor
beskriver anslutning varningsljus för ditt fordon
hur man kan öka hästkrafter av en Ford Mustang
hur färga fordon klädsel
hur du tar bort en CD som inte kommer att mata ut i en bil stereo