oljekylare instruktioner

oljekylare instruktioner

Värme är en motors värsta fiende, och ett överflöd av värme kan leda till kostsamma reparationer för saker som spruckna topplock och grep kolvar. På flesta bilar och lätta lastbilar vatten och frostskyddsmedel spela främsta funktion att kyla motorn, men motorn olja kan spela en avgörande roll för att säkerställa livslängden på din motor

Definition

En oljekylare består av en adapterplatta som är inklämt mellan motorblocket och oljefiltret, som är ansluten via ett par gummi till en radiator monterade framför kylvätska kylaren och luftkonditionering kondensor. Olja under tryck strömmar in i adapterplattan en ut genom en av gummi. Den flyter sedan in i oljeelement där luft passerar över kylflänsarna drar värme från olja. Oljan återvänder sedan genom den andra gummislang, och flyter genom motorns smörjsystem.

Installation av adapterplatta

Börja med att höja fronten på fordonet och stödja den med domkraften placeras under ramen. Ta bort rinna bulten från oljetråget för att tömma oljan från motorn. Låt all olja rinna ut innan du ominstallerar den bulten. Ta sedan bort oljefiltret, men var försiktig, kan olja rinna ur filtret när du tar bort den. Rengör filtret monteringsytan och se det gamla filtret packningen har tagits bort. Du måste köpa en adapterplatta som är specifika för din motor, men en del kan arbeta för en mängd olika fordon och komma med ett par olika beslag. Torr passa varje armatur att fastställa vilket som tätar adapterplatta till motorblocket och filtret till adapterplatta. Skjut adapterplåten i position på filter monteringsytan. Se till att den är placerad är så att du lätt kan installera de linjer gummi olja och att oljan linjer kommer inte att ta kontakt motorn eller avgas-komponenter. Sätt beslaget genom adapterplattan och dra det till motorblocket. Sedan installera en ny oljefilter på botten av adapterplatta.

Installation av oljeelement

Titta mellan radiatorn kärna stöd och bilens grill efter en plats att montera oljeelement. Det bör monteras på samma sida av fordonet som oljefiltret är på om möjligt. Montera den på låga sidan av kylvätska radiatorn så att den inte blockerar luftflödet. Mest oljekylare kit kommer med nylonband som passerar kylvätska radiatorn att montera oljeelement. Var ytterst försiktig med att inte skada kylflänsarna eller rör vid montering av kylaren.

Installation av oljeledningar.

oljeledning kommer vanligen som en lång gummislang, helt enkelt skär den i hälften och anslut ledningar till input och output-portar på adapterplattan och oljeelement. Använd slangklämmor för att fästa gummi rader i beslag. Du måste största försiktighet när du routing raderna. Håll dem borta från alla källor av stark värme som motorblocket, avgasgrenrör och katalysator. Också hålla linjerna borta från rörliga delar på fordonets motor, styrning eller fjädring. Linjerna bör säkras till fordonets ram med stålband eller band nylon, inte hängande fritt. När oljekylare är installerat kan du fylla på motorolja och kör motorn för att testa för läckage. Du motorn kan kräva extra olja för att kompensera för den volymökning av oljan linjer och radiator. Bara hålla oljenivån mellan MAX och MIN linjer märkning på motorn oljestickan.


Relaterade artiklar


hur ska skyddas från bil-jackings eller personlig fara
hur man för att koppla ett flak släpvagn
hur du tar bort en noshörning liner
hur man köper Nokian vinterdäck
bil bakruta toning tips
hur vill tysta ett larm
installera en cj5 kropp hiss
hur tråd bilen för subwoofers
hur man installerar en sele släpvagn ledningarna på en Hyundai Sonata
Färgtoning lagar i delstaten Florida