krom färg tips

krom färg tips

Chrome är den blankaste färg du kan använda på ett fordon. Oavsett om du målar trimma bitar, små delar eller hela bilen, finns det flera steg du behöver ta för att säkerställa att du får bästa möjliga finish. Förutom förberedelse av ytan, måste du även en bas färg innan krom

Beredning

Chrome färg är mycket ljus och spegelblank. Detta innebär att ytan ska vara slät eller kommer du att kunna se varje buckla och dip. Använd 120-slippapper till jämnt slipa ytan tills den är slät. Om det finns några bucklor, måste de fyllas med kroppen spackel och slipas tills området är lika smidig som den omgivande ytan.

Spray två tunna lager primer över området och låt det torka i en timme. När det är torrt, torka det med vax och fett remover för att bli av med några oljor. Fingeravtryck och andra naturliga oljor kan förstöra en lack genom att visa upp i torkad färg som apelsinskal

Base Coat Chrome inte kan sprutas direkt på primer-det måste finnas en solid grund pälsen mellan primern och krom. För den ljusaste spegelklara glans, fungerar en svart grundfärg bäst. Alla färger kan användas, men krom är kanske inte så reflekterande som när de används över svart färg.

När ytan torkas rent, spraya två eller tre tunna lager av svart färg överallt att krom kommer att tillämpas. Låt 20 minuter mellan varje lager för att färgen skall torka. När sista lagret sprutas tillåta ett par timmar för basen färg torka helt.

Chrome

Vid krom färg, håller färgen applikator eller sprayburk från 8 till 10 inches från ytan. Spraya färg i stadig, även stroke. Håll rockar tunna så att färgen inte springa. Flera tunna lager kan användas för att uppnå krom du vill ha.


Relaterade artiklar


mustang prestanda tips
tomtom 920 vs tomtom 920T
hur platsen din bil på en parkeringsplats
Färgtoning lagar i delstaten Florida
hur du installerar en ta07 radio på en 2007 toyota tundra
hur man lyssnar på Zune över bilradion
Hur man testar en switch med en ohm mätare
Syftet med en blåsa av ventil
hur man byter en BMW huva emblem
hur man installerar en automatisk mätare