korrekt vinschning

korrekt vinschning

Vinschar används för att dra ett fordon som fastnat. Detta kallas också återhämtning. I de flesta fall fyrhjulingar som iväg till skogen bör ha en vinsch fästa vid sina fordon. Det är bäst att bekanta dig med vinsch innan du måste använda den. Denna praxis kan spara en hel del problem när tiden uppstår att använda vinschen. Bär lämplig utrustning med er också för de tillfällen då du behöver använda vinschen

objekt för att Along

användbara saker att bära med sig kan innehålla ett par bra skinnhandskar. Tråden kabel i vinschar kommer att ha många vassa delar. En spade, choker kabel och ett skyddande träd wrap kommer stöd i vinschen set-up också. Spadar kan användas för att avlägsna överflödig lera eller gräva fram fordonet före vinschning. En choker kabel kan lindas runt en fast punkt att fästa vinschen till och ett träd beskyddare kommer att spara barken på det trädet som gav dig en bra fästpunkt. Försträckning kabeln i en ny vinsch innan du använder den. Avslöja kabeln från vinschen och lämna 4-5 rundor på kabeln trumman. Fäst änden av kabeln till en bra ankare. Engagera vinschen och vind kabeln så det är ungefär 500 pounds av kraft kablage. Detta kan göras genom att fordonet i friläge och dra den vidare till fästpunkten. Detta kommer att sträcka kabeln är korrekt och ger dig praxis för hur vinschen.

När du har fastnat

Gå till situationen noggrant. Undersöka alla möjligheter innan du gör ditt val av var att förankra och i vilken riktning du kommer att dra. Håll utkik efter eventuella hinder som kan vara gömt i borsten eller samma lera hål som du har fastnat. När planen är anlagd, köras på rätt sätt. Se till att alla fästpunkter är anslutna på ett sådant sätt så att kabeln inte kommer att dra loss. Lägg alla skyddande omslag på träd. Använd ett brytblock bunden till ett annat ankarpunkt att ge fordonet en sida hävstångseffekt om möjligt. Använd skyffel och ta bort eventuellt material som kan hindra den rullande effekten av hjulen. Detta kan inkludera gräva ut lite lera direkt framför hjulen för att få dem rullande.

Vinschtekniksguiden

Aldrig står mellan kabeln och dess fästpunkt när spänningen är på kabeln. Kabeln kunde knäppa som helst. Innan du vet det, har kabeln vispad tillbaka till vinschen. Alla vinschar levereras med långa styrkablar på elmotorn. Använd denna längd till din fördel och hålla sig borta från vägen. Håll kabeln ansluten till fästpunkten så låg som möjligt. Hålla människor i området medveten om vad du gör. Låt dem inte gå i vägen för kabeln. Var noga med din vinsch är kapabel att göra jobbet. Använda en liten vinsch att dra sig ur för stor för en belastning kommer att skada motorn och möjligen växellådan.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en noshörning liner
hur man bygger gamla skola bilar
stål vs aluminium fälgar
beskriver anslutning varningsljus på ett fordon
Syftet med en blåsa av ventil
DIY: Veggie bil
bil golvmatta inredning idéer
Färgtoning lagar i delstaten Wisconsin
hur man installerar en mottagare hitch
låda motor faq