hur till förbifartsleden knacksensorn på en 1990 Ford F150

hur till förbifartsleden knacksensorn på en 1990 Ford F150

Den knacksensorn på 1990 Ford F150 hjälper till att skydda motorn från motorn knackar. Motor knock --- eller "knackar" --- är resultatet av felaktig förbränning i förbränningskammaren av din lastbil. Oftast är det på grund av felaktig timing och tändning. Knocking, om de lämnas därhän, kan skada din F150 motor. Men om du har erfarenhet av motortrimning, kan du förbigå portklappen sensorn ganska lätt

Du behöver:.
Hylsnyckel
. Hylsnyckelsats.


1.
Lossa kabeln igång för att den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Lossa muttern på kabelklämman och dra klämma bort den negativa polen.
2.
Öppna huven och leta reda på knacksensorn. Sensorn är placerad under motorn insugningsröret. Normalt kan det nås utan att ta bort andra komponenter, men det är en tät passning för att få din hand under där. Se till att motorn är helt kall innan den når ner för att komma till knacksensorn.
3.
Pressa samman frigöringsspaken på den elektriska kontakten springer till knacksensorn och dra knacksensorn av. Eftersom lastbilen kan köras utan sensorn aktiv, är detta allt som behövs för att gå förbi sensorn. Du kan dock vill ta bort sensorn om du vill slippa en unplugged sensorn i motorrummet.
4.
Vrid centrumskruven på knacksensorn moturs och dra sensorn från motorblocket. Det är en tight passform för att ta bort centrumbult, men det kan göras.


Relaterade artiklar


beskriver anslutning varningsljus på ett fordon
hur man spelar in ett röstmemo under körning en 08 Nissan Altima
hur man installerar en Rockford Fosgate amp
hur man rullar bilen fendrar
Integra sänkningsfjädrar vs coilovers
hur man installerar vingar med 3M tejp
hur platsen din bil på en parkeringsplats
ställen att köpa klädslar för bilar
hur du tar bort en antenn från auto glas
Färgtoning lagar i delstaten Florida