hur man kan anpassa en blåsa av ventil

hur man kan anpassa en blåsa av ventil

Ett slag-off ventil är en apparat som används på turboladdade motorer som hjälper till att reglera mängden tryck som löper genom systemet. Ventilen släpper trycket på ett kontrollerat sätt för att hjälpa till att bevara systemets integritet. För att säkerställa att rätt mängd tryck är lättad, måste du justera ventilen så att det inte är för stram-orsakar kompressor surge-och inte förlora-orsakar en vakuum läcka

Du behöver:
insexnyckel set.


1.
Vrid motorn på och lyssna till blåsa av ventilen. Om det är felaktigt justerad, ska du höra antingen en kompressor våg eller en alltför vakuum läcka (det kommer låta som luft rusar ut ur ventilen). Kompressor surge är ett fenomen där trycket byggs upp i en turboladdning systemet och har ingenstans att gå (eftersom ventilen är helt stängd). Trycket är lättad genom att ta den enda vägen till dess förfogande: turboladdarens kompressorhus. Ljudet det gör kallas "fladdrande", och är ljudet av trycket avgiften möter spinning kompressorhjul som det undgår systemet. Detta kan skada turboladdaren över tiden, så det är viktigt att se till att du inte håller ventilen stängd på din blåsa-ventil.
2.
Vrid ventilen justerskruven medurs med en insexnyckel tills ventilen är helt stängd. Du ska börja höra en kompressor uppsving.
3.
Vrid skruven tillbaka bara tillräckligt långt moturs att uppgången stannar. Även det enda sättet att optimera prestandan hos din turbo är att ha det professionellt inställd på en dynamometer, kommer denna process att ge dig en "grov tune" så att du kan köra fordonet på ett säkert sätt.

tips och varningar


 • För specifik information om justering av turbo på din bil, se särskilt fordonets bruksanvisning.


 • Relaterade artiklar


  oljekylare instruktioner
  hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor
  hur man installerar en HID strålkastare kit glödlampa konvertering
  billiga sätt att anpassa din bil
  hur du tar bort en antenn från auto glas
  hur man lyssnar på Zune över bilradion
  hur man kan öka bromskraft av bromsarna i en 1988 honda
  stålhjul vs fälgar
  hur ska skyddas från bil-jackings eller personlig fara
  Hur cyklon fungerar bränsle sparare?