hur man installerar en automatisk mätare

hur man installerar en automatisk mätare

Installera en Auto Meter är vag i så mycket som det finns tre vanligaste Auto Meter mätare: olje tryck, temperatur och voltmeter. Med instrument i motsats till ett misslyckande ljus är en fördel. Med instrument, kan man förutse ett misslyckande på grund av onormal instrument indikationer och därmed chef ett misslyckande av vid pass. En belysning av ett misslyckande ljus betyder katastrof redan har slagit

Du behöver:. .
Set med nycklar
Wire crimpers.
Kartong med diverse terminal-kontakter.
Roll i 16-gauge wire.
Stjärnskruvmejsel.
Drill.
Kartong med borrkronor.
Volt meter.

Förberedelser


1.
Hitta en position för spårvidden fäste som kommer att innehålla alla tre mätare. Förutsättningarna för ett bra läge monteras enkelt, väl synlig och tillräckligt med utrymme på baksidan av fästet för kabeldragning.
2.
Håll markering mot instrumentbrädan och markera fästet hålen efter borrning. Ta bort fästet och borra hål för att installera skruvarna för bromsen.
3.
Bolt fästet till vald plats med de medföljande skruvarna. Dra åt bultarna med stjärnskruvmejsel.

Installation av oljetrycksmätare


1.
Bort mätaren ur förpackningen och lägg ut alla adaptern rördelar för oljetrycksmätaren. Lyft huven och leta reda på avsändaren oljetryck. Det kommer att vara i närheten av oljefiltret i de flesta fall.
2.
Ta bort den elektriska kontakten och avsändaren med hjälp av en skiftnyckel. Installera lämplig adapter. Adaptern kommer tråden i öppningen som orsakats av borttagande av avsändare.
3.
Sträck klara plaströr för att räta ut det. Montera kåpan över änden av röret följt av små hylsan. Skjut slangen slut i adaptern, och samtidigt trycka slangen i adaptern, tråden locket på och dra åt med en skiftnyckel.
4.
Kör resterande slangar borta från all värme källor och vassa föremål. Sätt in slangen genom en tillgång i brandväggen. Från insidan av fordonet, dra slangen genom mätaren hålet i montageplåt.
5.
Skjut locket och hylsa på insidan änden av röret. Skruva på locket och hylsa montering på oljetrycksmätaren. Dra åt att mäta montering.

Installation av kylvattentemperaturmätare


1.
Bort mätaren vattentemperatur från förpackningen och ta försiktigt varva ner i metallrör. Slangen är fylld med en gas, så böja slangen så lätt som möjligt. Förläng slangen så rakt som möjligt.
2.
Sätt metallrörets genom framsidan av mätstickan panelen och genom en öppning i brandväggen. Tryck försiktigt slangen genom hålet mot motorn kontinuerligt flyttar under huven för att hjälpa röret att slinka igenom brandväggen. Dra nog av röret genom brandväggen för att nå insugningsröret kontakten intill termostathuset. Du kommer att behöva en extra fot slang vid termostathuset.
3.
Skilj adaptrar i satsen som anslagits för installation av kylvätsketemperatur avsändaren. En väl adaptern kommer att kunna gängade i hålet i balken, intill termostathuset, samma ställe som de kontakten.
4.
Ta bort pluggen från grenröret och trä mässingsadapter i grenröret och dra åt. Trä kylvätsketemperatur glödlampan och mössa i adaptern och dra åt.

Installation av voltmeter


1.
Hitta en varmtråden som kontinuerlig spänning med nyckel off. Voltmetern har två kablar och är ansluten till en tråd med kontinuerlig effekt. Använd voltmetern för att söka efter en tråd med kontinuerlig effekt. Läget varierar också kraftigt med fordon år, märke och modell för att ange en viss plats. Det enklaste tråden att använda är den tråd som är konsekvent på alla bilar: makten foder till tändningen. Denna tråd är placerad under instrumentbrädan vid foten av rattstången. Test för effekt vid depåerna vid de stora elektriska kontakten. När en kontinuerlig effekt tråd finns, markera den.
2.
Bort den negativa kabeln från batteriet. Skär den varma tråd tidigare hittats. Avslöja fäst vid den nya voltmeter. Sätt in kabeln genom den främre hålet på mätstickan panelen och kör ledningarna över till tråden du bara klippa.
3.
Crimp den blå-färgade tråd kontakter på båda voltmetern sladdar. Stick en sida av snittet tändningskabeln till en av den öppna delen av den blå-färgad tråd kontakten. Göra samma sak för den andra ledningen. Makten ska nu resa från skära tråd genom voltmetern och tillbaka till den andra änden av den kapade kabeln.

Anslutning av Illumination Lights


1.
Wire alla de röda trådarna på baksidan av mätarna tillsammans med kabelkontakter med ett undantag. Den sista tråden kontakten bör ha ett separat 16-gauge wire ca 2 meter lång. Detta kommer att vara heta tråd för belysningen.
2.
Tryck mätarna i sina enskilda hål i mätaren panelen. Installera klämmorna över pinnbultarna tillhandahålls. Skruva muttrarna på och dra åt dem.
3.
Fast den röda strömkabeln till en tråd som får ström med nyckeln på. Fäst en elkontakt till slutet av den svarta kabeln (från spårvidd), så bult denna kabel till en bra grund (metal del av fordonet).


Relaterade artiklar


hur man köper fördelas montering hjul
hur man ljudisolerade en Chrysler PT Cruiser
hur man installerar Extraljus
hur du lägger till GPS-navigering på din honda
lagar om auto Färgtoning
tomtom 920 vs tomtom 920T
hur du installerar en stötfångare täcka på en PT Cruiser
hur till DIY bort en radio från en 2007 Jeep Wrangler
hur man kan öka hästkrafter på en Nissan Xterra
hemlagad vatten injektion för automatisk motorer