fordonsindustrin spray målningstekniker

fordonsindustrin spray målningstekniker

Resultaten av sprutlackering ett fordon som inte kommer vara lika bra som att måla bilen med bil färg och en färg pistol, men det kan fungera bra när det görs på rätt sätt. Du kan köpa sprayfärg för fordon, inklusive grundfärg och klarlack färg, på de flesta bildelar butiker. Du behöver även sandpapper, ett dubbelverkande slipmaskin och en slipkloss

Förberedelser för Paint

Den viktigaste delen av att måla en bil är inte färgen, men utarbetandet av ytan. Om ytan är bucklig, dinged eller grov, kommer brister lyser igenom färgen när den har torkat. Om det finns bucklor eller dings, reparera dem med slipning bort färgen, fyller bucklor med kroppen spackel och låta det torka. Slipa spackel med en dubbelverkande slipmaskin och 80 slippapper.

Sand bilen med 120 sandpapper. Du får använda Dual Action slipmaskin för att spara tid. Torka sedan ned den med vax och fett remover. Detta tar bort damm och olja som kan finnas på ytan från vätskor eller fingeravtryck.

Täck alla områden som inte ska målas med maskeringstejp och papper. Var noga med att täcka glaset på fönstren, dörrhandtag, lister, fälgar och strålkastare.

Målning

Spraya på ett tunt lager eller två av primer på hela ytan som ska målas. Låt varje lager torka i minst 30 minuter. När primern är torr, spraya två eller tre tunna lager av färg, så att varje lager torka i 10 till 20 minuter. Låt sista lagret torka i ett par timmar, sedan på två eller tre lager klarlack färg. Låt bilen torka i en hel dag. Du kan ta bort maskeringstejp och papper 30 minuter efter sprutning sista lager klarlack måla.

Rätta till problem

När bilen är helt torr, flytta den till solljus för att få en bättre titt på den färdiga produkten . Kontrollera bilen för smuts och damm, som kallas skräp, hålla sig till ytan under färgen. Kontrollera också för körningar i färgen. Om det finns några, kan du blöt-sand bilen för att ta bort dem.

Använd en vattenslang och 600 sandpapper att slipa hela bilen, med fokus på papperskorgen och går. Håll sandpapper blöt hela tiden, så dammet inte bygga upp under papper och skrapa bilen. När bilen har slipat och ser tråkig, sand det igen med 900 grit papper, med hjälp av vattenslangen för att hålla den fuktig. Skölj bilen och låt den torka helt.

Applicera flytande gnugga förening till bilen och använda en dubbelverkande omloppsbanor polermaskin att putsa den. Detta gör bilen glans och ger den en djup, glänsande utseende.


Relaterade artiklar


tomtom 920 vs tomtom 920T
hur man kan öka hästkrafter på en Cheva blazer
hur man byter en BMW huva emblem
bilstereo ledningar tips
Färgtoning lagar i delstaten Florida
Vilka är fördelarna med kallt luftintag?
delar som gör din bil snabbare och mer bränsleeffektiva
Hur cyklon fungerar bränsle sparare?
hur du tar bort en noshörning liner
var att hitta grafik för 2007 Jeep Wrangler