auto metall målning tips

auto metall målning tips

Det krävs skicklighet och erfarenhet för att måla ett fordon som en professionell. Om du ska måla ditt eget fordon och vill att det ska se ut, här är den information du behöver för att få det avsedda resultatet. Det finns tre stora områden att täcka när du målar din bil-ytbehandling, målning och ytbehandling av lack

Ytförbehandling

Varje god lack börjar med stor ytbehandling. Det viktigaste att göra när man målar plåten på ett fordon är att se till metallen är rak och fri från stötar och bucklor. Gör något viktigt organ reparationer innan du försöker att måla. Reparation bucklor och Dings med rätt verktyg, till exempel en bild hammare, och sedan avsluta med kroppen filler. När filler har torkat, slipa slät med en dubbelverkande slipmaskin och 120 sandpapper. När filler är så smidigt på den omgivande ytan, sand bilen med slipmaskin och 120 sandpapper. Detta förbereder de gamla målade ytan och hjälper de nya materialen fastnar på bilen.

Spray bilen med ett tunt lager grundfärg och låt det torka. När primern är torr, slipa med 120 slippapper och en lång block Sander. Håll blocknivå och slätt på bilens yta. Detta slår bort det översta lagret av grundfärg, avslöjar en mörk färg. Resterande ljusa innebär att det är låg eller bucklig och behöver ytterligare reparationer. När reparationer görs, gäller primer och använda slipkloss igen. Upprepa stegen så ofta som möjligt tills fordonet är slät.

Besprutning Paint

Ett fordon kan inte målas utomhus utan risk för löv, damm, insekter och annat skräp fastnar i färgen. En lackboxen är det bästa alternativet och kommer att ge bästa resultat. Du kan ibland hyra en lackboxen på Body Shop för ett par timmar att måla ditt eget fordon. Om en lackboxen inte är tillgänglig, kan du måla bilen inuti ditt garage, bara efter att ha tagit några försiktighetsåtgärder. Rengör garaget ut genom att skölja den med vatten. Detta tar bort den mest damm och smuts som möjligt. Om det finns objekt eller skräp som inte kan flyttas från garaget, täck den med drop dukar. Öppna alla dörrar och fönster och fläktar i dem, utåt att dra rök ut. Bär alltid en målares mask när du sprayar färg eller primer.

innan du sprayar färg, torka av bilen med vax och fett remover. Detta tar bort olja från fingeravtryck som kan orsaka fläckar av apelsinskal När färgen har torkat. Torka fordonet flera gånger, från topp till botten. När detta är gjort, använd en klibbduk på ytan för att avlägsna eventuella kvarvarande partiklar av damm, som kan visa upp genom färgen. Kallade "trash" av professionella målare, om dammpartiklar fastnar under färg, kan de bryta till slut loss, utsätta ren metall på bilen för väder och vind. Detta leder till rost skador.

Börja spraya färgen, med början vid den högsta punkten på fordonet och arbeta dig framifrån och bakåt. Håll sprutpistolen omkring 8 till 12 inches bort från ytan och med hjälp av stadig, även stroke. Spray 3-5 tunna lager av färg på bilen, så att varje torka i 15 minuter innan en ny kappa. När det sista skiktet har torkat i minst en timme, tillämpas 3-5 tunna lager av klarlack färg och låt den torka under en hel dag.

Shining the Surface

När bilen har torkat, inspektera den för "skräp" och körs i färgen. Använd 600 slippapper och en vattenslang till sand den målade ytan. Håll sandpapper blöt hela tiden. Slipa tills bilen ser trist. Gå igenom det igen med vatten och 900 sandpapper. Skölj bilen ren och låt den torka ordentligt. Använd flytande gnugga förening och en bil polermaskin att polera ytan till en hög glans.


Relaterade artiklar


hur du installerar en dragkrok på en Toyota Camry
hur färgton fönstren i bilen
oljekylare instruktioner
Hur man testar en switch med en ohm mätare
hur till DIY bort en radio från en 2007 Jeep Wrangler
hur man köper dubbar ersättare hjul
hur man byter en BMW huva emblem
hur man beräknar den ungefärliga sammanlagda diametern av ett däck
hur du lägger till GPS-navigering på din honda
hur man installerar en 3: e sätesraden i tahoes