DIY: Veggie bil

DIY: Veggie bil

Köra ett dieselfordon på vegetabilisk olja kan uppnås med en minimal mängd av skicklighet och mekanisk expertis. Filtrering och uppvärmning av olja är nödvändigt att göra det samma viskositet på dieselbränslen och flera enkla försiktighetsåtgärder skall vidtas för att säkerställa att motorn inte är skadad från att använda olja som bränsle. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan konvertera en bil att köra på Veggie olja i cirka tre timmar

Montera bränsleelement linje värmare

Anslut en bränsleelement linje värmare i linje med den primära bränsle intaget på motorn genom skarvning värmaren i en rak sektion av bränsleledningen eller slang. Vegetabilisk olja måste värmas upp innan de når fram insugningsröret för att nå önskad viskositet, och i vissa mycket varma miljöer kan inte krävas. Dessa linje värmare kan köpas i "Veggie" kit. Den primära strömkabeln ska köras igenom en tändningslåset, så att batteriet inte kommer att dränera medan bilen är avstängd.

Montera en värmare bränsletank (primär eller sekundär tank)

Installera ett värmeelement på vegetabilisk olja tank av fordonet rulla ihop element kring tanken kroppen att nå en temperatur på 150 grader till 190 grader. Vissa installationer använda en sekundär tank monteras på fordonet och en sekundär bränsle linje med en solenoid switch, så att bränslet kan övergå från diesel till veggie olja. Uppvärmning av tanken är nödvändig i mildare klimat, som olja stelnar i kallt väder.

Imrpove glödstiften

Byt glödstift med ett varmare stil om vegetarisk olja skall användas uteslutande. Köra fordonet på både diesel och vegetarisk olja kräver inte pluggar hetare glöd, som bensin-baserade bränsle används för att starta och stanna bilen. Använda diesel för start och avstängning kommer att minska mängden av "koks" som uppstår när veggie oljan svalna på den inre intag komponenterna i motorn.

Byt bränsle injektorer med bredare versioner

Koppla bränslet insprutningssystemet och ersätta injektorn moduler med större enheter, om vegetabilisk olja används i motorn exklusivt. Problemet med naturligt lägre viskositet koks till insprutarna är väl känt, och många tyska tillverkare säljer sina byggsatser med överdimensionerad injektionsmissbrukare.


Relaterade artiklar


stål vs aluminium fälgar
hur man installerar ett kabelnät på en Cheva van uttrycka
hur du tar bort stereon i en Dodge Neon
hur man byter en BMW huva emblem
hur färgton fönstren i bilen
låda motor faq
hur man kan öka bromskraft av bromsarna i en 1988 honda
hur du installerar en ta07 radio på en 2007 toyota tundra
installera en cj5 kropp hiss
DIY: Veggie bil