hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor

hur man kan öka hästkrafter på en 1979 corvette motor

1979 års Chevrolet Corvette var en senare modell version av tredje generationens Corvetter, som inleddes 1968. Till skillnad från de tidigare versionerna, fanns bara en motor storlek med två alternativ koder erbjuds begränsar hästkrafter för ekonomi och utsläppsnormer. Chevrolet 350 kubiktum V8-motor är en mycket vanlig och lätt förbättras motor, med ett flertal bolt-on erbjöd delar som höjer hästkrafter. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan öka kraften i en 1979 Corvette i cirka fyra timmar

Du behöver:.
Socket set.
Wrench set.
Skruvmejslar.
Förgasare renare.
Syntetisk motorolja.
Högpresterande tändstift.
8 mm tändkablar.

öka hästkrafter på en 1979 Chevrolet Corvette


1.
Byt ut tändstiften med hetare, högpresterande typer genom att vrida kontakten moturs och ersätter den. Tändstift betygsatt av deras värmetal, vilket är den lägsta arbetstemperatur. Varmare eller kallare pluggar kommer att öka prestanda eller ekonomi, och många flera nod pluggar behöver inte vara gapped som vanligt stilar.
2.
Byt tändkablar med tjockare rörtrådar, vilket kommer att öka hästkrafter genom att skicka mer energi till plugin. Stock trådar 6 eller 7 mm tjock, och med tiden kan de spricka eller isär minska den effektiva energi som når kontakten. Dra kabeln fri från distributören och tändstift, tryck sedan den nya ledningen i ordentligt. Vissa typer av prestanda ledningar kommer att kräva någon församling, så kontrollera anvisningarna som följer med satsen.
3.
Byt motorolja, transmissionsolja och differentierad olja med en helt syntetisk varumärke. Standard Oil från 1979 var organisk, och så länge sälar inte läcker, att byta till syntetisk kan få så mycket som 20 hästkrafter på en Cheva 350 motor. Motor och växellåda kommer att kräva filterbyte, men skillnaden kommer inte.
4.
Rengör förgasaren och gasspjället med en spray renare genom att öppna luftintaget, då mättar det inre av förgasaren med motorn avstängd. Vissa typer av rengöringsmedel kan användas medan motorn är igång och sprutas i sprutar så att motorn inte mosse ner. Många år av skräp och kol kan bygga upp på alla fyra fat av ett 1979 förgasare system, så ta bort den från motorn och spraya det helt är ett alternativ.
5.
Byt luften intag med ett öppet element stil filter. Detta görs oftast genom att skruva loss den övre intaget plattan, skruva loss snorkel kontakten och sedan montera en öppen del filterplattan direkt över förgasaren med befintlig skruv. Utsläppen utrustning kommer inte att ansluta till den öppna delen filtret, men hästkrafter vinster kan vara enorm.

tips och varningar


 • Ombyggnad av förgasaren med större jetplan kan öka hästkrafter.
 • Använd lämplig säkerhetsutrustning vid arbete på ett fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en mottagare hitch
  hur man wire en Dodge RAM broms trailer från scratch
  hemlagad vatten injektion för automatisk motorer
  hur du installerar en ta07 radio på en 2007 toyota tundra
  hur du tar bort stereon i en Dodge Neon
  hur tråd bilen för subwoofers
  hur man kan öka hästkrafter på en Nissan Xterra
  hur man köper fördelas montering hjul
  tomtom 920 vs tomtom 920T
  hur man installerar vingar med 3M tejp