hur man får mer hästkrafter på en Chevrolet S-10

hur man får mer hästkrafter på en Chevrolet S-10

Chevrolet S-10 pickup byggdes 1. 982 till 2. 004 med olika kraftverk, inklusive den 2,5-och 2,2-liters fyrcylindriga motorer och 2,8-och 4,3-liters V6-motorer. De flesta av dessa motorer kan dra nytta av enkla bolt-on delar som ökar prestanda. Det genomsnittliga bakgård mekaniker kan maximera prestanda på ett S-10 på ungefär två timmar

Du behöver:.
Hylsnyckelsats
. Skruvmejslar.
Förgasare renare.
Högpresterande tändstift.
8mm tändkablar.
Snorkel luftintag.

Få ut mer hästkrafter ur en Chevrolet S-10


1.
installera en högpresterande tändstift med avtäckning sina ledningar och vrida dem i en moturs riktning, sedan ersätter kontakten mot en ny och vrida den medsols i den tomma hålet. Behovet av att klyftan toppen på kontakten är bara relevant om kontakten är en äldre stil, enkel-nod typ. Multifire pluggar, med flera noder på tips, kan inte vara lätt gapped. Värme intervall varierar, men S-10 med en 4,3 V6 kräver en värmetal på 4, och går till en klass 5 plug kommer att öka hästkrafter.
2.
Öka bredden på tändkablar genom att ersätta dem med 8 mm slag (ledningarna dra bort med minimal rycka). Det bredare tråden kommer att orsaka mindre motstånd för den energi som sänds till pluggarna, och ersätta den slitna tändkablarna med en ny version kommer att öka prestanda. Stock bredd för den senare S-10 modeller var 7 mm, och tidigare versioner kunde ha 6 mm ledningar. Ledningar även kan köpas i olika färger.
3.
Lägga en air snorkla med ett öppet element filter genom att ta bort luft rutan och intag slangen och montera snorkla i samma område . Luften Boxen har två skruvarna som håller den på, och slangen kommer med det, men tänk på att koppla bort MAF sensorn på luftslang, om så utrustad. Den öppna delen kommer att ge mer luft i intaget och låt motorn "andas" lättare. Mer kommer kallare luft leverera mer hästkrafter eftersom syremolekyler närmare varandra än med varm luft. Motorn kan svälja så mycket som den kräver utan att anstränga eller "bogging ner" som det skulle med en luft låda.
4.
Rengör intag och insugningsröret med en burk spray förgasare renare. De flesta typer av renare görs för både bränsle-insprutning och förgasare stil bränslesystem leverans, så det enda verkliga skillnaden är förpackningen. Spray en liberal mängd rengöringsmedlet på och in i insugningsröret med borttagna luftslangen och motorn avstängd. Låt det sitta i några minuter, sedan spraya ner den igen. När renare har torkat, vev motorn och ge korta skurar av renare till intaget samtidigt rycka på gasvajern för att hålla RPM upp. Ju renare kommer att motorn stannar, så ge lite gas kommer att hålla det vid liv för rengöring. Stäng av motorn och låt intaget torka.

Tips och varningar


 • Använda högoktanig bensin, eller boosters, erbjuder endast en obetydlig mängd av hästkrafter vinst .
 • Använd korrekta säkerhetsåtgärder och utrustning när de arbetar på ett fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en ta07 radio på en 2007 toyota tundra
  DIY: pigtail trailer ljus
  hur man installerar Extraljus
  hur man installerar ett kit oem Aero i en 2003 honda
  hur man köper fördelas montering hjul
  hur färga fordon klädsel
  hur man installerar en HID strålkastare kit glödlampa konvertering
  hemlagad vatten injektion för automatisk motorer
  hur man installerar en LED-ljus bar på en Dodge Dakota
  hur du installerar en dragkrok på en Toyota Camry