hemlagad vatten injektion för automatisk motorer

hemlagad vatten injektion för automatisk motorer

Bilmotorer producera ständiga mängder av värdelösa värme. Ett enkelt men ändå mekaniskt invasiv metod att ta bort mycket av motorerna värme är genom vatten /metanol insprutning. I samband med en eftermarknad bult-on och en ny motor melodi, kan dessa system förbättra effektiviteten, kraft och livslängd bensinmotorer

Vatten /Meth Injection Basics

Även känd som ett ADI, eller anti-detonant injektion, ett system, är denna typ av kylsystem används oftast med forcerad överladdade motorer , eller sådana som användningen av sådana kompressorer som remdrivna kompressorer eller avgas-driven turboladdare. Sådana motorer använder ofta luft-luft kylsystem som kallas intercoolers att kyla överhettad luft avgift, men temperaturer intag är fortsatt höga och risken pre-detonerande bränslet innan man helt komprimeras i cylindern.

ADI-system injicera en finfördelade dimma in i intaget laddningen innan cylindern. Som blandning av vatten, metanol, luft och bensin in i kolv, förångas den värme som skapats från kompression i vattnet i stället värma upp cylinderväggarna. Den metanol brinner som bensin, men detta sker vid högre tryck, så den effektiva oktan i bensin ökade.

Vad man kan förvänta

När används ensam, ADI-system har försumbara effekter än kylning av motorn. I verkligheten är den sanna nyttan av ett ADI-system potential, särskilt i forcerad överladdade motorer. Med en högre effektiv oktan och kallare luft ut, låter systemet bilen tuner till elektroniskt öka kompressionen i motorn och använda mer aggressiv tändning, vilket dramatiskt ökar effekten i motorn. De mer gynnsamma drifttemperaturer tillåter motorn att arbeta längre under dess tröskel, vilket ökar livslängden på motorn.

fordon som är utrustade ADI-system är osannolikt att se bättre bränsleekonomi. Motorn kommer att brinna svalare, vilket kan innebära lite bränsle oförbränd i avgaserna. Detta kan skapa en mörk rök från avgaserna, beroende på tillämpningen av systemet.

Hur att köpa och använda

ADI-system är allmänt tillgängliga för detaljhandeln och oftast relativt billiga jämfört med mer intensiv motor och uppgraderingar transmission . Efter inköp, måste du välja vilka förhållandet mellan vatten och metanol är mest önskvärd i din körförhållanden liksom hur mycket som faktiskt kommer att injiceras i intaget avgift. Högre utväxling är mer konservativa och undre möjliggöra en mer aggressiv motorstyrning. Det rekommenderas att få ditt fordon professionellt trimmad så motorn kan anpassa sig till den nya bränsleblandningen, speciellt under högre belastning. Vatteninsprutning i konservativa körsituationer är mer sannolikt att dränka motorn än öka dess prestanda.

Naturligtvis, vatten och metanol inte spontant verkar, så de skall lagras i tankar, som oftast installeras i bagageutrymmet eller bakre luckan (förutsatt att bilen har en front-motorn).


Relaterade artiklar


michigan fönster nyanser lagar
hur du installerar en ta07 radio på en 2007 toyota tundra
hur man installerar en HID strålkastare kit glödlampa konvertering
hur du installerar en dragkrok på en Toyota Camry
hur man installerar en LED-ljus bar på en Dodge Dakota
hemlagad vatten injektion för automatisk motorer
hur tråd bilen för subwoofers
hur man installerar en sele släpvagn ledningarna på en Hyundai Sonata
DIY: pigtail trailer ljus
hur man för att koppla ett flak släpvagn