DIY: pigtail trailer ljus

DIY: pigtail trailer ljus

En släpvagn ljus pigtail är en elektrisk kontakt med fyra leder bifogas. Trailer flätor finns i två varianter. Senare modell fordon använda en sele som gjorts speciellt för varje fordon, som kan snabbt installeras och tas bort utan ändringar gjorts i fordonets elektriska sele. Tidigare fordon använder en kontakt som måste hårdkodade i bilens elsystem. Innan du börjar, kontakta en släpvagn delar leverantör och ta reda på om det finns en sele specifik för ditt märke och modell.

Vad färgerna betyder?

Lätta släpvagnar använda en fyra stift och har alltid samma färg fyra trådar. Den gröna tråden styr höger blinkers. Den gula ledningen befogenheter vänster blinkers. Den vita ledningen ansluts vagnens marken till bogsera fordonets marken, och den bruna ledningen befogenheter vagnens bakljus.

Installera en fordonsspecifika kabelsvans

Om du har en senare modell fordon och har köpt en fordonsbaserad kabelsvans, måste du börja med att placera kontakterna släpvagn belysning i bilens bakljus kabelnät. Titta på en service manual eller i bruksanvisningen som följer med kabelsvans, men i allmänhet kommer kontakterna ligga bakom en av bakljus församlingar eller bakom panellist på baksidan av stammen. På lastbilar, fullstora lastbilar och stadsjeepar, att kontakten är oftast bakom en av bakljusen eller längs ledningsnätet under bakluckan. När du har hittat kontakterna, dra isär dem. Trailern pigtail är utformad för att passa mellan anslutningarna och passar bara ett sätt, gör det omöjligt att röra upp. Tuck kopplingen tillbaka bakom bakljus eller kåpa eller fäst den på undersidan av fordonet med buntband. Bilar och minibussar brukar rutt släpet selen bredvid stammen spärren och sedan lagra den kontakten i bagageutrymmet när det inte bogsering. Lastbilar montera vanligtvis kontakten med buntband för att den bakre stötfångaren. De fyra stift ska ha cirka sex inches av extra längd i trådarna så att den enkelt kan ansluta till släpvagnen kontakten. Se bara till att det inte är för lång eller kommer det att dra mot vägen och kan skadas.

hardwiring en kabelsvans Ground Wire

hardwiring en fläta släpvagn ljus på en äldre modell bil är lite svårare men är inte utom räckhåll för den genomsnittliga hem mekaniker. Du behöver ett 12-volts testlampa, en borr och bits, några sidor skarvhylsor, ring terminal, en del eltejp och en självgängande plåtskruv. Börja med att lägga ut de fyra stift så det finns ungefär sex inches av tråd mellan den och fordonets bakre stötfångaren. Om du är kabeldragning en bil eller minibuss, lokalisera en plats på fordonets kroppen precis innanför bagageluckan eller bakre dörrar. På en lastbil, full storlek van eller SUV, leta upp en plats under bakluckan på fordonets ram, inte den bakre stötfångaren. Du kommer att installera en skruv här för släpets jordledningen, så se till att du inte borrar i bensintanken eller någon kabelnät. Skär den vita ledningen på kabelsvans så att det är tillräckligt lång för att nå från de fyra stift till marken skruven. Ta bort 1 /2 tum av isoleringen från änden av kabeln och skjut in i ringen terminalen. Använd en elektriker tång för att crimp terminalen stängd. Placera ringen terminalen på plåtskruv och köra in den i bilens kropp eller ram.

Hardwiring en Pigtail Signaler Harness Vrid och Stop /bakljus

Nästa tillgång vänstersvängen sele signal ledningar på fordonet och använda testlampa för att hitta den vänstra leda blinkers. Anslut jordklämman på testet ljus till en metalldel av fordonets ram eller kropp. Vrid tändningsnyckeln till körläge och sväng vänster blinkers på. Använd sond på testlampa för att tränga igenom isoleringen på varje tråd tills du hittar tråden som gör att blixten testlampa med blinkers. Använd en sida crimpkontakt att skarva den gula sladden i denna tråd. Använd sedan testlampa för att hitta rätt bly blinkers i rätt blinkers sele. Anslut höger leder tur signal till den gröna ledningen i kabelsvans med en sida crimpkontakt. Slutligen, använd testlampa för att hitta kabeln i antingen vänster eller höger blinkers sele som driver stopp /bakljus. Du kan behöva en assistent att sitta i bilen och driva bromspedalen. Anslut denna kabel till den bruna ledningen på de fyra stift. Wrap varje anslutning du gjort individuellt med eltejp, då wrap hela pigtail med eltejp. Använd buntband för att hålla pigtail från skrapar mot marken, och kör ledningarna under kåpa om du arbetar i en bil eller minibuss.


Relaterade artiklar


hur man installerar ett kabelnät på en Cheva van uttrycka
hur man installerar en HID strålkastare kit glödlampa konvertering
hur du installerar en dragkrok på en Toyota Camry
hur man installerar en LED-ljus bar på en Dodge Dakota
hur tråd bilen för subwoofers
hur man installerar en sele släpvagn ledningarna på en Hyundai Sonata
michigan fönster nyanser lagar
hur man installerar ett kit oem Aero i en 2003 honda
hur du installerar en ta07 radio på en 2007 toyota tundra
hur man för att koppla ett flak släpvagn